Με δημόσια ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι της ΒΙΟΛΑΝΤΑ παρεμβαίνουν στη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την εταιρεία, διαψεύδοντας δημοσιεύματα και πληροφορίες που κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «κύμα απολύσεων», καθυστερήσεις πληρωμών και στοχοποίηση εργαζομένων.
Οι ίδιοι ξεκινούν την τοποθέτησή τους με αναφορά στις πέντε συναδέλφισσές τους που έχασαν τη ζωή τους, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες βιώνουν το βάρος της τραγικής απώλειας, αλλά και την αγωνία για τις θέσεις εργασίας και τις οικογένειές τους.
Όπως υποστηρίζουν, η εικόνα που παρουσιάζεται σε ορισμένα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα που οι ίδιοι βιώνουν μέσα στην εταιρεία, ενώ ζητούν να σταματήσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η «παραπληροφόρηση».
Αυτούσια η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΙΟΛΑΝΤΑ:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Ως εργαζόμενοι της ΒΙΟΛΑΝΤΑ αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε για όσα αναληθή διαβάζουμε σήμερα για εμάς και τον χώρο εργασίας μας.
Η σκέψη μας παραμένει πρώτα απ’ όλα στις πέντε συναδέλφισσές μας που χάθηκαν και στις οικογένειές τους.
Τους τελευταίους οκτώ μήνες πονέσαμε για την τραγική απώλεια των συναδελφισσών μας ,ανησυχήσαμε για τις δουλειές και τις οικογένειές μας και παλέψαμε καθημερινά για να κρατηθεί η ΒΙΟΛΑΝΤΑ όρθια και μαζί της οι θέσεις εργασίας μας.
Γι’ αυτό δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί όταν διαβάζουμε για υποτιθέμενο «κύμα απολύσεων», ανύπαρκτες καθυστερήσεις πληρωμών, ή στοχοποίηση εργαζομένων λόγω των καταθέσεών τους.
Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα που εμείς ζούμε καθημερινά μέσα στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ.
Αντίθετα, σήμερα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία μάς προκαλούν όσα αναληθή γράφονται ανεξέλεγκτα σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για τη δουλειά μας και το μέλλον μας , παρά η ίδια η καθημερινότητά μας μέσα στην εταιρεία και η συνεργασία μας με τη διοίκηση.
Εδώ και μήνες βλέπουμε τη ΒΙΟΛΑΝΤΑ να βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο, με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που περιέχουν αναληθείς πληροφορίες ή παρουσιάζουν ψιθυρισμούς ως αποδεδειγμένα γεγονότα.
Ζητάμε να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Πίσω από τη ΒΙΟΛΑΝΤΑ είμαστε εμείς,εκατοντάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας. Δεν είμαστε αριθμοί ούτε μέρος μιας επικοινωνιακής αντιπαράθεσης.
Είμαστε άνθρωποι που εδώ και μήνες παλεύουμε να κρατηθούμε όρθιοι και ζητάμε από τους ανθρώπους των μέσων κάτι απλό: το δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.
Εργαζόμενοι της ΒΙΟΛΑΝΤΑ».