Προσυγκέντρωση συλλογικοτήτων και οργανώσεων στις 9:45 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κιτριλάκη) & συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας.
Σε μία συγκυρία όπου η κατάσταση κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος είναι εμφανής, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων κρατών οξύνονται, ο πόλεμος στην Ουκρανία για πάνω από 2 χρόνια διεξάγεται αμείωτα με τη στήριξη ΝΑΤΟ και Ελληνικού κράτους, η γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ (με τη βαθιά εμπλοκή του Ελληνικού κράτους σε αυτή) συνεχίζεται.
Σε μία συγκυρία όπου κράτος, κεφάλαιο και επενδυτικά κοράκια θέλουν να απομυζήσουν χρήμα από τα πάντα, από τα αιολικά που θέλουν να βάλουν σε κάθε βουνό, κορυφή και νησί της Ελλάδας, από τις «αναπλάσεις» όσων ελεύθερων δημόσιων χώρων μάς έχουν απομείνει (από τα Εξάρχεια και το Πεδίον του Άρεως μέχρι το Παυσίλυπο), από τη μάστιγα των airbnb που σε συνδυασμό με τον συνολικό «εξευγενισμό» πολλών λαϊκών γειτονιών έχουν ανεβάσει τα ενοίκια κατακόρυφα και έχουν οδηγήσει στον εκτοπισμό των κατοίκων, μέχρι τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τις εξώσεις των συμπολιτών μας.
Σε μία συγκυρία όπου η φοιτητική νεολαία και τα εργατικά μας δικαιώματα δέχονται επίθεση από το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μέχρι το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, την κατάργηση του 8ώρου και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Σε μία συγκυρία όπου η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι κολασμένοι, οι φτωχοί και όλη η κοινωνική βάση έρχεται να κατοχυρωθεί με την ψήφιση και την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα, όπου η ωμή καταστολή είναι η απάντηση του κράτους και του κεφαλαίου σε όποιον αντιστέκεται, με σκοπό να μας φιμώσουν.
Σε μια συγκυρία όπου οι πολιτικές του κεφαλαίου και της αστικής τάξης για να εφαρμοστούν, εκτός από την καταστολή, αναζητούν εργατική συναίνεση και ενσωμάτωση, που τη βρίσκουν απλόχερα από τον ανοιχτά εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, με άρνηση οργάνωσης του αγώνα και κατάπτυστες αποφάσεις, όπως αυτή της ΓΣΕΕ.
Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, είναι χρέος μας, τη φετινή αλλά και κάθε πρωτομαγιά, να δώσουμε ταξική απάντηση και να τιμήσουμε το αίμα της τάξης μας που κύλησε στον δρόμο των αγώνων. Είναι καθήκον μας να ανοίξουμε δρόμους αντίστασης, ανυπακοής, κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης και να φωνάξουμε «Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!». Να καταργήσουμε τη μισθωτή σκλαβιά και την ατομική ιδιοκτησία.
Η εργατική Πρωτομαγιά ΔΕΝ είναι αργία! Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Δε μεταφέρεται για να μην διαταράξει την αγορά! Δεν εξαρτάται από θρησκευτικές ημέρες! Δεν επαφίεται στις αποφάσεις κυβερνήσεων! Γι’ αυτό, πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική – αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και στην περιοχή μας, και με τη συνεννόηση και την ενότητα ταξικών σχημάτων, εργαζομένων και ανέργων, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει. Να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου! Πόλεμο στον πόλεμο κράτους, κυβερνήσεων, κεφαλαίου, με διεθνιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ιμπεριαλισμού-ΕΕ!
Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού