Κυριακή 26.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

9η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στα Τρίκαλα

17.12.2018 /

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος».

Ο θεσμός των Πανελληνίων Συναντήσεων Χορωδιών στα Τρίκαλα, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα στη χορωδιακή μουσική όχι μόνο σε επίπεδο Θεσσαλίας αλλά και πανελληνίως.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού τού Δήμου Τρικκαίων.

Συμμετείχαν:
Δημοτική Χορωδία Τρικάλων
Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» – ‘Voci Intonate’
Χορωδία Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης»
Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου
Χορωδία Σπαρτύλα Κέρκυρας
Ιστορική Χορωδία Νικαίας

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί σήμερα τμήμα της Διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Είναι μικτή, a capella χορωδία. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών εποχών, όπως μοτέτα της αναγέννησης, έργα κλασικών συνθετών, ελληνικά δημοτικά, λαϊκά, και σύγχρονα τραγούδια και εκκλησιαστική μουσική. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος κ. Ελένη Ζιάκα.