Παρασκευή 23.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ζήτα να αποφυλακιστεί ο 72χρονος ασελγούσε σε ανήλικη επί 4 χρόνια και έδινε αμοιβή έως 20 ευρώ στον πατέρα της

04.10.2022 /

Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του και να αφεθεί ελεύθερος έως ότου η υπόθεσή του εκδικαστεί από το Εφετείο, ζητά με αίτησή του προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 72χρονος συνταξιούχος που κατηγορείται ότι έδινε ποσά από 5 έως 20 ευρώ σε 46χρονο πατέρα για να του εκδίδει το παιδί του.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά παιδί που σύμφωνα με τη δικογραφία, από την ηλικία των 10 χρονών και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια εκδιδόταν από τον πατέρα του στον 72χρονο συνταξιούχο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, τον Φεβρουάριο του 2019 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία και επέβαλε στον 72χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών (βάση νομοθεσίας θα εκτίσει τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, και στον 46χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε η 14χρονη –σήμερα- κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της, στις 16 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ανδρών, την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, και την προφυλάκισή τους μετά τις απολογίες τους. Επίσης, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα είχαν δοθεί (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) τόσο τα στοιχεία ταυτότητας, όσο και οι φωτογραφίες των δύο δραστών στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανήλικη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωνε από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017 που κατάφερε να βρει τη δύναμη και να μιλήσει, από τον ίδιο της τον πατέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 46χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 72χρονο συνταξιούχο να συνευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και όταν όλα τελείωναν εκείνος της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε όταν επέστρεφε στο σπίτι τους, στον πατέρα της.

Μετά την καταγγελία ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 46χρονος πατέρας όσο και ο 72χρονος συνταξιούχος.

Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στη Κω όπου και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους και στη συνέχεια απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος είχε δηλώσει στην απολογία του πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται, ενώ ακόμη και ο 46χρονος πατέρας που προανακριτικά φέρεται να είχε δώσει “λεπτομέρειες” για την υπόθεση, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη κατά την απολογία του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και εξακολουθούν να βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Πάντως και οι δύο κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι και μάλιστα αυτό είχαν επισημάνει ο κάθε ένας από την πλευρά του, ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου).

thetoc.gr

[fbcomments]