Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την Παρασκευή το 3ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων στη Φαρκαδόνα

28.11.2018 /

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας θα πάρουν οι Έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, για την διεξαγωγή του 3ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων.

Είκοσι επτά μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου θα καθίσουν στις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Φαρκαδόνας, στη τρίτη κατά σειρά, ετήσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων.

Στα πλαίσια της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και με κεντρικό μήνυμα το «Μοιράζομαι, Προτείνω, Αποφασίζω» οι 27 Έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπώντας τους εφήβους του Δήμου καλούνται να “κερδίσουν” ένα μεγάλο στοίχημα και να περάσουν το μήνυμα ενός άλλου τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας “φρέσκιες” ιδέες και προτάσεις.

Η πλούσια και περιεκτική θεματογραφία της ημερήσιας διάταξης θα βοηθήσει στην κατάκτηση του στόχου της δράσης, αφού θα συζητηθούν θέματα, όπως:

• Βελτίωση συνθηκών στο Δήμο μου (Συγκοινωνιακή σύνδεση τοπικών κοινοτήτων, Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός, Αδέσποτα, Ανακύκλωση).

• Μαθητές – Σχολεία – Καθημερινότητα (Έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, Κτιριακές εγκαταστάσεις, Σχολικός εκφοβισμός, Εκπαιδευτικό σύστημα).

• Κοινωνικά θέματα (Εθελοντισμός, Πρόσφυγες-Μετανάστες, Ρατσισμός, Άτομα με ιδιαιτερότητες, Ανεργία, Ανθρώπινα δικαιώματα).

• Πολιτιστικές και Πολιτισμικές Παρεμβάσεις (Τουρισμός, Χώροι άθλησης, Πολιτισμός και Πολιτιστικές δραστηριότητες, Αθλητισμός).

• Προτείνω για τον τόπο που ζω (Συμμετέχω στα κοινά, Ο λόγος μου για το σήμερα, το όραμά μου για το αύριο, Μιλώ για ότι μπορώ εγώ να κάνω).

[fbcomments]