Σάββατο 16.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

24.11.2020 /

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, αποφάσισε να στηρίξει την απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Πέμπτη 26Νοεμβρίου 2021.

Καλεί τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία του Νομού Τρικάλων, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

Την ίδια στιγμή και ενώ η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις.Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα

από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.

Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς δε θα δεχτούμε οι μαθητές να ζήσουνχειρότερα από μας, να επιστρέψουν οι όροι δουλειάς «100 χρόνια πίσω».

Με τα μέτρα τους στοχεύον το μέλλον. Στοχεύουν κυρίως τη νέα γενιά, τους σημερινούςμαθητές μας. Η περιβόητη «προσαρμογή του σχολείου στις νέες προκλήσεις της αγοράς»σημαίνει προετοιμασία των νέων ανθρώπων για 10 ώρες δουλειά, για δουλειά με μισθό 200€.

 

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

 

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΤΑΜΠΑΚΑ ΟΛΓΑ