Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

20 χρόνια ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα (1994-2014)

21.05.2015 /

«Βούλιαξε» το Πνευματικό κέντρο της πόλης μας, στην εκδήλωση για τη γιορτή 20 χρόνων λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης, σύσσωμες οι τοπικές αρχές, στελέχη της σχολής ,φοιτητές και πολλοί Τρικαλινοί που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ίδρυση της σχολής ΤΕΦΑΑ στη πόλη μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Παν/μίου Θεσσαλίας καθηγητού κ. Γεωργίου Πετράκου ,ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι φοιτητές του χθές και του σήμερα ο Παναγιώτης Τσιμέας και ο Chris Praetzel.

Αμέσως μετά ο Κοσμήτορας της σχολής κ. Γιάννης Κουτεντάκης, έκανε στο κοινό μια σύντομη παρουσίαση της σχολής και κατόπιν ο Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης από του βήματος ανέλυσε το θέμα: «Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός».

Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Manchester και επίτιμου Διδάκτορος του Παν/μίου Θεσσαλίας κ. Γεωργίου Κήτα με θέμα: «Η φυσική δραστηριότητα ως παράγων πρόληψης και θεραπείας χρονίων παθήσεων»,ενώ ακολούθησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης απονομές τιμητικών πλακετών σε μορφές της πόλης που συνέβαλαν αποφασιστικά με τους αγώνες τους στην ίδρυση του τμήματος στα Τρίκαλα, αλλά και σ΄αυτούς που συνεργάστηκαν άψογα με τη σχολή είτε ως Δήμαρχοι της πόλης είτε ως καθηγητές και προσωπικό του τμήματος.

Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ.. Αλέξιο( την πλακέτα παρέλαβε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τύμπας), ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός(την πλακέτα παρέλαβε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Τσίγκας),οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Κων/νος Παπαστεργίου, Μιχάλης Ταμήλος ,Χρήστος Λάππας και οι κύριοι Κ. Μπαγιάτης, Σ. Κέλλης, Δ. Σούλας,Γ. Ανδρέου, Γ.Δήμας, Κ.Θάνος ,Κ. Καραδήμου, Γ.Κόκκινος, Α. Μπλαντή, Κ. Πολυμενοπούλου, Κ.Σγάρας ,Κ.Τελμετίδη,Β.Φιλίππου και Γ.Κουτσιανίτη ως οι πρώτοι καθηγητές και προσωπικό του τμήματος.

Η εκδήλωση έκλεισε σε κλίμα ενθουσιασμού με το καλλιτεχνικό δρώμενο «Ψυχή τε και σώματι»από ομάδα τριτοετών φοιτητών.

 

 

                                                                                                                     Δ.Π.