Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστολή του διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ για τον κορωνοϊό

11.03.2020 /

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπως και όλα τα σχολεία της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες για να προφυλαχθούν οι μαθητές και για να μην υπάρξει διασπορά και μετάδοση του κοροναϊού.
Όσο τα σχολεία θα είναι κλειστά, τα παιδιά σας θα πρέπει να προφυλαχθούν και να μην πηγαίνουν σε φροντιστήρια, αθλητικούς χώρους, καφετέριες και άλλους χώρους όπου έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο δεν προφυλάσσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και εσάς και όλους όσους ζουν στον ίδιο χώρο μαζί σας, όπως τους παππούδες και τις γιαγιάδες αλλά και άλλα άτομα που είναι ευαίσθητα σε ασθένειες.
Θα πρέπει, όχι μόνο αυτό το διάστημα, αλλά και πάντα να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να πλένουν συχνά τα χέρια τους, να μην τα βάζουν στο στόμα ή τα μάτια και αν βήχουν ή φταρνίζονται να το κάνουν βάζοντας ένα χαρτομάντιλο ή το εσωτερικό μέρος του αγκώνα μπροστά στο στόμα τους. Αν παρουσιάσουν κάποιο από τα συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο να μην πάνε άμεσα στο νοσοκομείο αλλά να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 1135 για να πάρουν οδηγίες.
ΜΟΝΟ όταν όλοι μας αποφύγουμε την παρουσία μας σε πολυσύχναστους χώρους, ΜΟΝΟ όταν όλοι μας εφαρμόσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ΜΟΝΟ όταν όλοι μας ακούσουμε τις συμβουλές των ειδικών, τότε μόνο θα ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε με την εμφάνιση αυτής της νέας ασθένειας.
Δεν χρειάζεται πανικός αλλά να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη έτσι ώστε να μειωθεί η διασπορά της νόσου.
Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη σχετική με την λειτουργία του σχολείου. Όσο το σχολείο θα είναι κλειστό, θα μπορείτε να επικοινωνείτε στο email1epal-trikal@sch.gr.
Ο Διευθυντής
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΝΤΟΓΚΑΣ