Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον βιασμό του 16χρονου στη Μόρια

28.09.2016

Οι δράστες κατέγραψαν την πράξη στα κινητά τους

Όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της είδησης του ομαδικού βιασμού του 16χρονου Πακιστανού, τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο χώρο που κρατούνται οι ανήλικοι και ασυνόδευτοι πρόσφυγες, στο hot spot της Μόριας, από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, σε βάρος των τεσσάρων 17χρονων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σήμερα και απολογούνται στον ανακριτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.
Οι τέσσερις, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποίησαν βία κατά του 16χρονου, τον οποίο απειλούσαν με σιδερένιους λοστούς, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.
Μάλιστα, τα τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποίησαν, κατασχέθηκαν και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, καθώς αποδεικνύουν την αποτρόπαια πράξη τους.
Ο 16χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου.
Όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία.
Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, κλιμάκιο της οργάνωσης προσήλθε στο χώρο του Κέντρου λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση του περιστατικού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκε ατομική συνεδρία με ψυχολόγο των ΓτΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς του εντός του χώρου όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, εντός του ΚΥΤ της Μόριας. Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού, ενημερώθηκε άμεσα ο Διοικητής του Κέντρου, ώστε να προβεί στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και να αναζητηθεί άμεσα εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας του ανηλίκου, εκτός του κέντρου σε μεταβατική δομή φιλοξενίας».
Το τραγικό συμβάν επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου και των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει αυτή στην ψυχική τους υγεία, το οποίο έχουν αναδείξει με σειρά επιστολών οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για τα ασυνόδευτα παιδιά με πρώτο βήμα την απομάκρυνσή τους από το κέντρο και την μεταφορά τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Πηγή:news.in.gr