Παρασκευή 20.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αλλά δεν ανήκουμε στην ακροδεξιά»

13.05.2019 / /

Με τη φράση « είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αλλά δεν ανήκουμε στην ακροδεξιά και διεκδικούμε την Ευρώπη των πολλών και όχι των λίγων» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν σε αυτές τις ευρωεκλογές τους ΑΝ.ΕΛ., διότι δεν έχουν καμία σχέση με τα όλα τα υπόλοιπα κόμματα που επί της ουσίας ακολουθούν την ίδια πολιτική.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών επισκέφθηκε σήμερα τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στου εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στο ξενοδοχείο “Αnanti”.

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ποια Ευρώπη θέλουν, ένα ερώτημα που αποφεύγεται να συζητηθεί και είναι λογικό, διότι τα περισσότερο κόμματα που ζητούν την ψήφο των πολιτών είναι κόμματα που έχουν τις ίδιες θέσεις, χωρίς διαφορές. Και αναφέρομαι  στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που εκπροσωπείται από το Κίνημα Αλλαγής, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, Ευρωπαϊκή Αριστερά όπου βλέπουμε ότι τις περισσότερες φορές στην πορεία της ευρωπαϊκή ένωσης συγκυβερνούν, και όχι μόνο συγκυβερνούν, αλλά έχουν και την ίδια γραμμή, δηλαδή την κατάλυση της Ευρώπης των εθνών κρατών. Βλέπουμε άτυπα όργανα χωρίς καμία νομιμοποίηση να ηγούνται της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως το περίφημο eurogroup και βλέπουμε να προχωρά μια τραπεζική ένωση, μια ένωση που είναι κατά των θρησκειών, των γλωσσών, των εθίμων και των παραδόσεων» ανέφερε με έμφαση.

Και πρόσθεσε «βλέπουμε μια Ευρώπη που δεν είναι των πολλών, αλλά των λίγων, μια Ευρώπη των συμφερόντων. Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αλλά δεν ανήκουμε στην ακροδεξιά, διότι μέσα στο Κίνημα υπάρχουν βουλευτές από το κέντρο, τη κεντροδεξιά και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση τόνισε ότι στόχος ήταν να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική, λέγοντας ότι «είναι αλήθεια ότι εμείς δεν αλλάξαμε. Τον Ιανουαρίου του 15’ ο λαός μας εξέλεξε για να σταματήσουμε το ξεπούλημα και όταν προχωρήσαμε στη συμφωνία, ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει καθαρή εντολή, ενάντια στο σχέδιο του Σόιμπλε και του Βαρουφάκη που μας ήθελε εκτός Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι «είμαστε περήφανοι που αντισταθήκαμε σε πολλά νομοσχέδια που ήταν έξω από τις δικές μας “κόκκινες” γραμμές και αντισταθήκαμε όταν ήρθε η συμφωνία».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έκανε λόγο για εξαπάτηση από την πλευρά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σχετικά με την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών, ενώ τόνισε με έμφαση «βάλαμε τα θεμέλια για την ακύρωση της, ενώ δώσαμε εντολή στον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτεί, αυτός πήγε να συμφωνήσει».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι Κυβέρνηση εθνικού σκοπού, αλλά Κυβέρνηση αποστασίας που αποτελείται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από βουλευτές που αθέτησαν τη λαϊκή εντολή και αντάλλαξαν την καρέκλα και το έργο με έναν Υπουργικό θώκο που πρόδωσαν τη Μακεδονία.

Ενώ, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας  είπε «ότι σήμερα η Ν.Δ δεν είναι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι το κ. Ψαριαννού, του κ. Τατσόπουλου, του κ. Καιρίδη που δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων, είναι η Νέα Δημοκρατία των υβριστών του και των άκρων που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δε θα συνεργαζόταν ποτέ».