Δευτέρα 17.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

09.05.2019 / /

Να υπάρξει αλλαγή πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπει ένα τέλος στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δίνουν βήμα στην ακροδεξιά τόνισαν σήμερα  οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κ.κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, Γιάννης Δαλμάς, Γιώργος Καμίνης, Ισμήνη Μώρου, Λάμπρος Παλάντζας και Γιουσέφ(Ιωσήφ)  Χρουμπ.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μίλησαν σήμερα το βράδυ σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Φρουρίου, όπου το παρόν έδωσαν στελέχη του τοπικού Κινήματος Αλλαγής, φίλοι και πολίτες.

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές συγκρούονται δύο δυνάμεις για το μέλλον της Ε.Ε. Αυτή που εμείς εδώ στην Ελλάδα παρουσιάζουμε από το Κίνημα Αλλαγής, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για αλλαγή πορείας της Ευρώπης και αυτή  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος που εκφράζεται από τον κ. Βέμπερ που ζητά μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική» ανέφερε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, ενώ ο κ. Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι « τα τελευταία 10 χρόνια στην Ε.Ε. κυριαρχούν συντηρητικές δυνάμεις και για αυτό βρίσκουν έδαφος λαϊκιστές , όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι PODEMOS και δυνάμεις της ακροδεξιάς».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιουσέφ  Χρουμπ στάθηκε στην ανάγκη να θυμηθεί η Ελλάδα τις σχέσεις αγάπης που έχουν χτιστεί μεταξύ του παλαιστινιακού και ελληνικού λαού, αλλά και την αλλαγή πολιτικής από την Ε.Ε. στο μείζον πολιτικό ζήτημα του μεσανατολικού.

Ενώ,  η  κα. Ισμήνη Μώρου υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθεί το γυναικείο κίνημα και κυρίως οι πολιτικές της ισότητας που δε θα δημιουργεί ανισότητα και κυρίως πολιτικές που θα στηρίζουν τις γυναίκες.

Τέλος, τόσο ο κ. Γιάννης Δαλμάς, όσο και κ. Λάμπρος Παλάντζας ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές επιθυμούν αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται στην ευρωπαϊκή ένωση και δε θα κυριαρχούν οι αγορές, αλλά θα εφαρμόζονται πολιτικές για όλους και όχι για λίγους.