Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

100 χρόνια Τσιτσάνης – Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι

04.04.2015 /

Ημερίδα ενημέρωσης διοργάνωσε το μουσείο Τσιτσάνη σε συνεργασία με το πάρκο μουσικής παράδοσης Τρικάλων το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου στην αίθουσα του επιμελητηρίου Τρικάλων με τίτλο ”100 χρόνια Τσιτσάνης – Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι”.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί για το έτος 2015, το έτος Τσιτσάνη, όπως ονομάστηκε. Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν και αναδείχτηκαν πτυχές άγνωστες για τη ζωή του Β. Τσιτσάνη, για τις επιρροές που δέχτηκε από τα παιδικά του κιόλας χρόνια καθώς, αποτέλεσε και μία ευκαιρία για τους παρευρισκομένους να μάθουνε την ιστορία όλων αυτών των τραγουδιών που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στις ψυχές των Ελλήνων και για χρόνια τραγουδιούνται και θα συνεχίσουν να τραγουδιούνται. Ομιλητής ήταν ο κ.Γιώργος Κοκώνης και ερευνητές οι Μένιος Καλυβιώτης και Γιώργος Κοντογιάννης.

Την ομιλία άνοιξε η αντιπρόεδρος ου Μουσείου Τσιτσάνη κα. Έφη Λεβέντη η οποία κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται απο το Μουσείο σαν και αυτή που πραγματοποιήθηκε, κάθως αυτός είναι ο πολιτισμός που ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει τα Τρίκαλα, την πόλη της μουσικής όπως έχει αποκαλεστεί και όχι άδικα,καθώς έχει γεννήσει μερικές από τις πιο μεγάλες φωνές του λαϊκού ρεπερτορίου. Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί λάτρεις του μεγάλου δημιουργού και της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής.