Παρασκευή 19.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή στη ΓΕΧΑ

22.12.2019 /

Μέσα σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με την προσμονή της γέννησης του Θείου Βρέφους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Γ.Ε.Χ.Α. Τρικάλων μια όμορφη εορταστική εκδήλωση.

Πλούσια σε νοήματα η ομιλία του Θεολόγου-Φιλολόγου κ. Μάριου Δομουχτσή με θέμα: «Η ιερότερη νύχτα του χρόνου», όπου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Νύ­χτα ὁ Θεός γεννήθηκε ως άνθρωπος. Νύχτα ὁ Θεός αναστήθηκε. Στη γέννησή του, μέσα σε σπήλαιο ήρθε. Στον θάνατό του μέσα από σπήλαιο έφυγε. Νύ­χτα εξήλθε από τα σπλά­χνα της Παρ­θέ­νου και από τα σπλάχνα του τά­φου. Για­τί λοι­πόν όλα αυτά έγιναν νύ­χτα; Από ποιούς ήθελε να κρύψει ὁ Θεός τη γέννησή του και την Ανάστασή του; Γιατί όλα γίνονται μέσα στη σιγή και την ησυχία; Γιατί ἡ νύ­χτα γί­νε­ται το σύμ­βο­λο των μυ­στη­ρί­ων του Θε­ού; Στο σπή­λαι­ο της Βη­θλε­έμ ο Χριστός μας έρ­χε­ται μέ­σα στη νύ­χτα, δι­ό­τι α­κο­λου­θεί σε λί­γο το γλυ­κο­χά­ρα­μα και ἡ λαμ­πε­ρή η­μέ­ρα της αληθινής ζω­ής. Ο Χριστός γεννήθηκε μέσα στη νύχτα για να πλη­σιάσουν κοντά του μόνο όσοι ξέρουν να περιμένουν μέσα στη νύχτα. Ο Χριστός γεννήθηκε νύχτα για να ανοίξει τούς ουρανούς και να γίνει ἡ νύχτα ολοφώτεινη, υπερκόσμια, αστρα­φτερή, όλο φως. Ο Θεός ήρθε μέσα στη νύχτα για να κάνει τη νύχτα της ψυχής μας μέρα φωτεινή. Ο Χριστός γεννήθηκε νύχτα για να γεννηθούμε εμείς μέσα στο φως και τη λάμψη της δικής του ημέρας».

Τα παιδιά των Ομάδων της Γ.Ε.Χ.Α. παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Η καλοσύνη των ποιμένων» ενώ η γιορτή πλαισιώθηκε από προβολές, ύμνους, χορωδιακά τραγούδια και κάλαντα.

[fbcomments]