Πέμπτη 28.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσακαλώτος: Επιδιώκουμε έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους πιστωτές

12.12.2016

Υπέρ ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους δανειστές τάσσεται σε συνέντευξή του στο Reuters ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα εκφράζει την προθυμία της κυβέρνησης να κάνει υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας παράλληλα ότι μια πιθανή αδιαλλαξία από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να πυροδοτήσει τα αντιευρωπαϊκά συναισθήματα στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η συμφωνία θα επέτρεπε την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ από την άνοιξη του 2017 κάτι που θα οδηγούσε με τη σειρά του σε ένα «τεστ» των αγορών για το ζήτημα του χρέους αργότερα εντός του έτους.

«Η ελληνική έκφραση είναι “βάζω νερό στο κρασί μου”. Δεν είναι μια έκφραση που μου αρέσει γιατί δεν θα ήθελα το κρασί μου νερωμένο αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ όταν λέω έντιμο συμβιβασμό».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «δεν βλέπει τον λόγο να επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις» επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του μνημονίου και συμμετέχει σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους πιστωτές της.

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]