Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Π. Δριτσέλη : Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες

05.06.2020 /

Σε απόγνωση οδηγούνται καθημερινά οι αγρότες της περιοχής μας, εξαιτίας της ολιγωρίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά, επιτέλους, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί  παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού και η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης να τους συμπεριλάβει, έστω, σ΄αυτά τα πενιχρά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για τους άλλους κλάδους της οικονομίας, τώρα έρχονται αντιμέτωποι και με την άρνηση του ΥΠΑΑΤ να επεκτείνει τις Βιολογικές Καλλιέργειες.

Στο Μέτρο 11, που εφάρμοσε και υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, είχαν ενταχθεί πάνω από 9000 αγρότες, οι οποίοι προχώρησαν σε απαραίτητες επενδύσεις και κατανάλωσαν σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να μεταβούν από την Συμβατική στη Βιολογική Γεωργία. Και, ενώ, η ίδια η προκήρυξη προέβλεπε την επέκταση του Μέτρου για άλλα 2 έτη, το αρμόδιο Υπουργείο “περί άλλων τυρβάζει” παρά την κραυγή αγωνίας των παραγωγών, που βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται. 

Μια τέτοια εξέλιξη μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει καθώς οδηγεί, εκ των πραγμάτων, την πλειοψηφία των αγροτών εκτός παραγωγής ενώ υπονομεύει την προσπάθεια για βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές. Οι αρμόδιοι φορείς δεν πρέπει να επιτρέψουν να συντελεστεί μια τέτοια ήττα στον πρωτογενή τομέα του Νομού και ένα ακόμη χτύπημα στο αγροτικό εισόδημα.

[fbcomments]