Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μειωμένα τα αναδρομικά για απόστρατους και συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων

24.12.2018

Μειωμένα ποσά βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, χιλιάδες απόστρατοι και συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων, που περίμεναν να τους πιστωθούν τα αναδρομικά.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι, υπάρχει μάλιστα μεγάλος αριθμός αποστράτων και συνταξιούχων, οι οποίοι με τα ίδια έτη προϋπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό ή βαθμίδα έλαβαν διαφορετικά ποσά αναδρομικών.

«Αναδρομικά περιμέναμε, ψίχουλα είδαμε. Μοιάζει μάλλον με κορυφαία κοροϊδία» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουλούρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ.   

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το παράδειγμα που παραθέτει ο κ. Κουλούρης: «Καθηγητής λαμβάνει μόνο 44 ευρώ, ενώ άλλος με τις ίδιες προϋποθέσεις, 1.700 ευρώ».

Για κοροϊδία κάνει λόγο και ο Νικόλαος Βέργης, απόστρατος λιμενικός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Είναι μια τρέλα. Ή δεν γνωρίζουν τι κάνουν με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν, ή εσκεμμένα αν το έκαναν» σημειώνει. Ο ίδιος, όπως λέει, υπολόγιζε να λάβει περισσότερα από 1500 ευρώ. Και τελικά έλαβε μόλις 59,48 ευρώ.

Ο κ. Βεργής αναφέρει μάλιστα ότι αρκετοί απόστρατοι  πήγαν την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκείμενου να ρωτήσουν από πού πρόεκυψαν αυτά τα ποσά.

«Πήραμε την εξής απάντηση, αν θέλετε να δικαιωθείτε να πάτε σε δικηγόρους» σημείωσε ο κ. Βεργής.

 Συνταξιούχοι αναφέρουν παράλληλα, ότι δεν έχει αναρτηθεί το έγγραφο απόδειξης καταβολής σύνταξης και αναδρομικών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ποιες ήταν τελικά οι κρατήσεις που επιβλήθηκαν. 

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]