Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λαγκάρντ: Ο Τσίπρας φιλοδοξούσε να αλλάξει τους κανόνες

16.07.2017

Στις επαφές που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περίοδο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που θα καθόριζαν το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν άνθρωπο «σοβαρό», ο οποίος όπως σημείωσε «δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής» αλλά ακολουθούσε πιστά την «ιδεολογική του θέση, το περίπλοκο πολιτικό πλαίσιο».

Η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρει ότι ο «Αλέξης Τσίπρας είχε μια δύσκολη εξίσωση να λύσει» και ως εκ τούτου προσερχόταν στις συνομιλίες «με σεβασμό της ιδιότητάς του και των λόγων για τους οποίους είχε εκλεγεί». Εξάλλου, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρεται και στη φιλοδοξία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη να αλλάξουν τους κανόνες λέγοντας: «Είχαν τη φιλοδοξία να αλλάξουν τους κανόνες από την πρώτη ημέρα, νομίζω όμως ότι γρήγορα συνειδητοποίησαν πως κάτι τέτοιο δεν αλλάζει από μόνο του».

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]