Πέμπτη 28.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας : Mείωση των χρεώσεων στους χρήστες POS

02.02.2017

Τη μείωση των χρεώσεων που επιβάλουν οι τράπεζες στους χρήστες των υπηρεσιών POS έθεσε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτη Θωμόπουλο. 

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ έθεσε το θέμα των υπερχρεώσεων προμηθειών των συναλλασσομένων επαγγελματιών με την Τράπεζα μέσω POS και των υπερβολικών επιτοκίων για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.

Ζήτησε ακόμη την εγκατάσταση ΑΤΜ Αυτομάτων Συναλλαγών easypay στην έδρα του ΕΕΑ και τη σύνδεσή του μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ για την πληρωμή του ΓΕΜΗ και των συνδρομών προς το ΕΕΑ χωρίς προμήθεια.

Ο κ. Θωμόπουλος, όπως αναφέρει το επιμελητήριο, είδε θετικά τις απόψεις του ΕΕΑ και θεώρησε ότι πρέπει να διεξαχθεί διάλογος για να εξετασθεί πρακτικά τι λύσεις μπορεί να δοθούν. «Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΤΕ τάσσεται εναντίον της παράδοσης – ξεπουλήματος των “’κόκκινων δανείων” σε ξένα και ανεξέλεγκτα fund και της επίλυσης των προβλημάτων αυτών εντός της Ελλάδος” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]