Τρίτη 19.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αρθρο Λιούτα για τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης

16.10.2019

Οι 100 πρώτες ημέρες που έδειξαν τον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες

100 ημέρες ισχυρής πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού ήταν καθαρό από την πρώτη στιγμή. Σκληρή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα.

Η  7η Ιουλίου αποτέλεσε σημείο τομής. Αφήσαμε πίσω το παρελθόν και πορευτήκαμε ενωμένοι προς μια καλύτερη ημέρα.

Ο προγραμματισμός και η ικανότητα της κυβέρνησής μας έφεραν άμεσα αποτελέσματα. Ήδη νωρίτερα από όσο είχε προγραμματιστεί μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Άμεσα ξεμπλόκαρε η εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό. Μέσα στις πρώτες 100 ημέρες μπήκε τάξη σε μια σειρά από ζητήματα, από τις εξετάσεις για άδειες οδήγησης έως και την σταδιακή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες. Καταργήθηκε το άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια!Μέσα στις πρώτες 100 ημέρες λύθηκε επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα, αποφασίστηκε η διάθεση των  φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς στο φαρμακείο της γειτονιάς τους  και σε λίγο η διάθεσή τους κατευθείαν στα σπίτια των ασθενών.

Ταυτόχρονα, η χώρα μας άρχισε να δανείζεται πολύ φθηνά, με ιστορικά χαμηλά έως και αρνητικά επιτόκια. Αυτό έχει ως άμεσο αντίκτυπο την εξοικονόμηση χρημάτων για μια δίκαιη κοινωνική πολιτική.

Παράλληλα, μέσα από τον Προϋπολογισμό του 2020, γίνεται πράξη ένας βασικός πυρήνας της κοινωνικής μας πολιτικής, η προστασία της οικογένειας. Με το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και με 1000 ευρώ επιπλέον αφορολόγητο για κάθε νέο παιδί, δίνονται κίνητρα σε μια οικογένεια να αποκτήσει και άλλα παιδιά.

Την ίδια στιγμή, ο νέος αναπτυξιακός νόμος φέρνει λύσεις και τομές.  Πιο γρήγορα θα δίνονται οι αδειοδοτήσεις των επενδύσεων. Παράλληλα τα οφέλη θα είναι σημαντικά και για το  αγροκτηνοτροφικό επάγγελμα, καθώς ευκολότερα θα λειτουργούν οι σχετικές επενδύσεις μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και βιομηχανικές περιοχές, ενώ λύνονται και τα εμπόδια που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σύσταση των δασικών συνεταιρισμών.

Θα ήθελα, κλείνοντας, να μιλήσω και για τις δικές μου 100 πρώτες ημέρες ως ένας νέος βουλευτής.  Δεν σταμάτησα να συναντώ την τρικαλινή κοινωνία, να ακούω και να αναδεικνύω κρίσιμα προβλήματα. Καθήκον και χρέος μου είναι να μην σταματώ να σας ακούω και να αναδεικνύω τα προβλήματα του τόπου μας, παλεύοντας πάντα για δίκαιες λύσεις και άμεσα αποτελέσματα.

Ένα δίκαιο και καλύτερο μέλλον είναι πλέον ορατό σε όλους. Προϋποθέσεις  είναι να συνεχίσουμε  να εργαζόμαστε σκληρά, να πιστεύουμε στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα προσωπικά και να μην σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για μεγάλες και ουσιαστικές λύσεις.

Θανάσης Λιούτας

Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ

[fbcomments]