Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανεμογεννήτριες: Ηχηρό «ΟΧΙ» χθες από εκατοντάδες πολίτες

01.06.2020

Εκατοντάδες πολίτες των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων συγκεντρώθηκαν χθες στο διάσελο του Προφήτη Ηλία στον Τύμπανο στις 12 το μεσημέρι και βροντοφώναξαν  κατά των ανεμογεννητριών που καταστρέφουν τις κορυφές των βουνών της Πίνδου.

Με σύνθημα «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για ελεύθερα βουνά και ελεύθερους ανθρώπους» το Δίκτυο Δίκτυο φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου συμμετείχε και στήριξε την πορεία – εκδήλωση διαμαρτυρίας στο γειτονικό βουνό, Τύμπανο Αργιθέας.

«Η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν είναι απλά μια κορυφή που θέλουν να στήσουν αιολικά. Είναι κομβικής σημασίας για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών και στα Άγραφα και σε κορυφές του νόμου Τρικάλων που συνορεύουν με τον νομό Καρδίτσας.

Επίσης, υπάρχουν διαρκώς πληροφορίες ότι θα ανεβάσουν μηχανήματα πολύ σύντομα. Εκεί θέλουν να στήσουν τον υποσταθμό που θα συνδέει όλα τα γύρω αιολικά», τονίζουν με ανακοίνωσή τους.

Στο μεταξύ έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!»

Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας.

 

[fbcomments]