Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΕΒ: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα

27.02.2017

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του Μαρτίου προκειμένου να μη «χαθεί» το 2017 ζητάει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο ΣΕΒ τονίζει πως η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης «δεν απελευθερώνει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας». «Οι διαπραγματεύσεις αυτές πρέπει να καταλήξουν γρήγορα και σίγουρα εντός του Μαρτίου, αν θέλουμε να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος, και να παράγουν άμεσο αποτέλεσμα ικανό να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη και τις αγορές», αναφέρει ο ΣΕΒ και προειδοποιεί ότι οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση ισοδυναμούν με βαθύτερη λιτότητα, καθώς η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019 όπως διαδίδεται, αλλιώς θα είναι δώρον άδωρον για την «ασθμαίνουσα» ελληνική επιχείρηση.

«Η ελληνική οικονομία απαιτεί λύσεις εδώ και τώρα, ανεξαρτήτως μικροπολιτικών συμφερόντων και τακτικισμών, ελληνικών και ξένων. Το χάσμα εμπιστοσύνης που χωρίζει τους θεσμούς μεταξύ τους και εν συνεχεία με τη χώρα μας μεταθέτει τη λήψη δύσκολων, αλλά ζωτικών για την οικονομία, αποφάσεων στο μέλλον, με αποτέλεσμα η ανάκαμψη να καθυστερεί. Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος στιγματίζει το γεγονός ότι «η ελληνική επιχείρηση, μετά επτά χρόνια μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, εξακολουθεί να λειτουργεί μέσα σε ένα εχθρικό για την επιχειρηματικότητα περιβάλλον».

Μεταξύ άλλων, κάνει ειδική μνεία στη μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, τη μεγάλη υπερφορολόγηση και τη μεγάλη αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πηγή: kathimerini.gr