Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Χρήστος Σιμορέλης για το θάνατο του Γεράσιμου Μπετσιμέα

11.01.2024 /

Δεν υπάρχουν κατάλληλες λέξεις για να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη που αισθανόμαστε σήμερα πού πρέπει να πούμε το στερνό αντίο στον σύντροφο Γεράσιμο,τον αγνό αγωνιστή της αριστεράς που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όπως μας λένε οι σοφοί, το βαθύτερο νόημα και ο ανώτερος προορισμός στη ζωή ενός ανθρώπου είναι να προσπαθήσει, όσο μπορεί, να αφήσει πίσω του φεύγοντας ένα καλύτερο κόσμο. Αυτό ακριβώς έκανε ο
Γεράσιμος και με το παραπάνω. Από τα μαθητικά του χρόνια στα Τρίκαλα όταν ασπαστηκε τις ιδέες και τις αξίες της αριστεράς, στην συνέχεια ως σημαντικό  πολιτικό στέλεχος , θεωρούσε πάντα ότι να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα  ήταν η προσωπική του αποστολή.
Όπως και για χιλιάδες άλλους αγωνιστές της αριστεράς το τίμημα που πλήρωσε για τις ιδέες του ήταν βαρύ. Διώξεις, εκτοπίσεις και βασανιστήρια από την χούντα αλλά ο Γεράσιμος δεν λύγισε.
Όσοι τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε είχαμε διαπιστώσει ότι διέθετε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο ήταν ο άριστος συνδυασμός της θεωρητικής κατάρτισης με την πρακτική πολιτική δράση. Το δεύτερο ήταν η ελευθερία της πολιτικής του σκέψης: Αν και ήταν σε ολόκληρη τη διαδρομή του σταθερά αφοσιωμένος στην κομματική πειθαρχία της ΚΝΕ καιτου ΚΚΕ δεν δίστασε να ενταχθεί στον ενιαίο Συνασπισμό και κατόπιν στον Συριζα εκτιμώντας προφανώς ότι χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στον πόλεμο με τους ισχυρούς αυτού του κόσμου.
Ίσως αυτά τα χαρακτηριστικά και το παράδειγμα ζωής που πρόσφερε σε όλους μας ο  σύντροφος Γεράσιμος χρειάζεται να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του.
Καλό σου ταξίδι φίλε και σύντροφε Γεράσιμε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και στους οικείους σου.

Χρήστος Σιμορέλης

[fbcomments]