Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μηνύματα για την επέτειο στης 25ης Μαρτίου

25.03.2020

Κώστας Αγοραστός

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φέτος  βρίσκει την Ελλάδα και την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια  παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, που απειλεί  όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα, τον τρόπο ζωής μας,  την ίδια μας την ύπαρξη.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται σήμερα όχι οι αγωνιστές του 1821 αλλά οι ήρωες της καθημερινότητας, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην  καθαριότητα,  σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αλλά κι όλοι αυτοί  που κάνοντας πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» δίνουν τη μάχη της ευθύνης, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά και η εξάπλωση του ιού.

Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης που ανάγεται σε συλλογική.  Είναι η ώρα της  αλληλεγγύης των γενεών και των κρατών, στη  βάση υπέρτατων αγαθών όπως η ζωή και η δημόσια υγεία. Αυτό θα συνιστά μια νίκη όχι μόνο ενάντια στον κορωνοιό αλλά και ενάντια σε όλες τις μελλοντικές επιδημίες και κρίσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Φέτος, ας τιμήσουμε την διπλή  γιορτή της πίστης και της εθνικής αναδημιουργίας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Και ας την κρατήσουμε εκεί μέχρι το τέλος της πανδημίας, αντλώντας  δύναμη  ενότητας.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Θοδωρής Αλέκος

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες  χρΟνια πολλΑ,

Με αφορμή τη σημερινή εορτή την οποία δυστυχώς γιορτάζουμε μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού, ένιωσα την ανάγκη να δεσμευτώ για ακόμη μια φορά, πως θα είμαι δίπλα σας τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλοι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου μας, οι οποίοι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λειτουργεί ο Δήμος μας μέσα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Εύχομαι αυτή η κατάσταση να τελειώσει γρήγορα και να είναι η πρώτη και η τελευταία εθνική επέτειος που περνάμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας πτοεί καθόλου. Θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε τις θυσίες των προγόνων μας για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την ελευθερία.

Ζούμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση αξιών, ωστόσο κάθε κρίση συνιστά επίσης και μια ευκαιρία. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον η ανθρωπότητα θα υιοθετήσει μια ειρηνική πορεία αλληλεγγύης και θα είναι σε θέση να νικήσει κάθε απειλή.

Στις δύσκολες στιγμές θα ήθελα να αντλήσουμε αισθητική απόλαυση και ελπίδα από την ποίηση που μόλις προχθές γιορτάστηκε έστω και ανεπαίσθητα η παγκόσμια ημέρα της. Οι στίχοι του Γεωργίου Σεφέρη διαχρονικοί: “Μαζεύοντας τον πόνο της πληγής μας, να βγούμε από τον πόνο της πληγής μας”.

Μείνετε σπίτι για το καλό όλων μας, για το καλό του έθνους μας και της πατρίδας μας. Όπως οι πρόγονοι μας έτσι και εμείς να δείξουμε θάρρος, υπομονή και ελπίδα σε αυτό τον πόλεμο που ζούμε. Ένα διαφορετικό πόλεμο, που όμως είμαι σίγουρος πως δε θα μπορέσει να μας νικήσει. Οι αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας είναι και θα παραμείνουν αθάνατα!

Εύχομαι σε όλους υγεία και Χρόνια Πολλά!

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος

“μαζί Για Τα  Τρίκαλα”

25η Μαρτίου σήμερα .

Ημέρα του Ευαγγελισμού , ημέρα Έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, με το σύνθημα “Ελευθερία ή Θάνατος”  να γίνεται εθνικό σύνθημα .

Σήμερα 200 χρόνια μετά , με τις προκλήσεις να είναι όλες μπροστά μας , έχοντας διανύσει διαστήματα με πολέμους , με κακουχίες για το λαό , με πείνα και δυστυχία , με καθεστώτα που επιβουλεύονταν  την θέληση και τα δικαιώματα των πολιτών,  αλλά και περιόδους με ειρήνη και δημιουργικούς χρόνους που ανέστησαν μια χώρα από την αρχή , στην πιο όμορφη γωνιά του κόσμου , το μήνυμα θα πρέπει να ηχηρό, ισχυρό, συλλογικό “ Ελευθερία και Ζωή”.

Σήμερα , αν και με οξύμωρο τρόπο είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο , είμαστε πιο κοντά από ποτέ . Και μας ενώνει η αγάπη για τη ζωή , η σκέψη για τον συνάνθρωπό μας  αλλά και η βίαιη , ίσως και ενστικτώδη ωρίμανση , μέσα από την απειλή των τελευταίων δραματικών γεγονότων παγκοσμίως.

Συνεπαρμένοι από τα σημεία των καιρών , ευελπιστούμε σε νέες απαρχές , νέα ξεκινήματα προς όφελος του λαού με την υπόσχεση να παραδώσουμε αυτή τη χώρα , ομορφότερη ,δημιουργικότερη , καλύτερη στις επόμενες γενιές.

Οι συνεργάτες μου και εγώ σας εύχομαι χρόνια πολλά , και ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν . Θα περάσουν όλα και αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα για την ανθρωπότητα , για τη χώρα μας , για εμάς.

Χρόνια Πολλά.

Κώστας Κρεμμύδας Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “μαζί Για Τα  Τρίκαλα”

 

Γιάννης Κουτσονάσιος

2020: Μια διαφορετική 25η Μαρτίου.
Γιορτάζουμε σε λίγες ώρες μια διαφορετική 25η Μαρτίου από αυτήν , που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχει το μεγάλο θέμα του κορωνοϊού, που έχει επιφέρει τον θάνατο σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Μέχρι στιγμής στην χώρα μας με τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά κυρίως με τον μεγάλο αγώνα του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού , τα πράγματα φαίνονται ελεγχόμενα.
Δεν εφησυχάζουμε.Ακούμε τους ειδικούς.ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
Επίσης αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε δίπλα στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας, που δίνουν τον αγώνα για την φύλαξη των συνόρων μας και κατ’ επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Ζέφη Νικολάου

Η εθνική επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, που μας οδήγησε στη σημερινή Δημοκρατία ελεύθερους, ας μας θυμίζει διαρκώς πως είμαστε δυνατοί, πως κάθε δυσκολία την ξεπερνούμε με την ανάταση της συλλογικής και ατομικής μας ευθύνης.
Ας μας γεμίζει ελπίδα και πίστη πως, αν δυο αιώνες πριν τα καταφέραμε, στις μέρες μας θα υπερσκελίσουμε εξίσου κάθε απειλή, είτε της υγείας και της ευημερίας μας είτε της εθνικής μας υπόστασης.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου φέρνει το μήνυμα της βεβαιότητας της σωτηρίας μας όχι μονάχα σε τούτη τη ζωή αλλά και στο επέκεινα. Τα θαύματα που έχει βιώσει ο Ελληνισμός από την μεσιτεία της Θεοτόκου ενισχύουν την πεποίθηση όλων μας ότι μοιραζόμαστε τη Χάρη του Χριστού μας.
Με πυξίδα την Ανάστασή Του ας χαρούμε την επέτειο της αναγέννησης του έθνους μας.
Ζήτω η Ελληνική Επανάσταση!
Ζήτω η Ελλάδα!

Ζέφη Νικολάου π. Πολιτευτής ΝΔ – Μέλος Επιτροπής Παιδείας ΝΔ
Διευθύντρια Λυκείου