Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μηδενισμό του ELA τo 2018 βλέπει ο Χρ. Μεγάλου

06.12.2017

Τερματισμό εντός του 2018 του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ERLA) που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Έχουμε επίσης μειώσει την έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018», αναφέρει ο κ. Μεγάλου που εκτιμά ότι το 2018 θα είναι μία καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία:

«Περιμένω ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2%, αναμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά. Και αυτό θα έχει θετική επίδραση και στην κερδοφορία των τραπεζών», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.

Προσθέτει ότι «η σταθερότητα θα δημιουργήσει επίσης περισσότερες καταθέσεις στην εγχώρια αγορά» και ότι «σταδιακά η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αποκαθίσταται».

«Υπάρχουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις να γίνουν για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, αλλά βρισκόμαστε σε σωστή τροχιά από την έναρξη της κρίσης. Τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα. Μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε” καταλήγει ο κ. Μεγάλου

Πηγή: kathimerini.gr