Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με παλμό και αέρα νίκης η συγκέντρωση του Δ. Παπαστεργίου

24.05.2019 /

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που δεν έλειψε ο παλμός και η αισιοδοξία για νίκη απο τον πρώτο γύρο των εκλογών,  ο Δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Επανεκκίνηση  Τώρα» κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ζήτησε από τους Τρικαλινούς να του εμπιστευτούν ξανά το τιμόνι του Δήμου και να στείλουν μήνυμα πως «τα Τρίκαλα δεν γυρίζουν πίσω, φεύγουν μπροστά, αποτελώντας παράδειγμα πανελλαδικά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παπαστεργίου προχώρησε σε έναν απολογισμό των όσων έπραξε η δημοτική Αρχή κατά την θητεία της, ενώ απαντώντας στους επικριτές του για τα προβλήματα της καθημερινότητας είπε: «Και αφού μιλάμε για την καθημερινότητα, δυο λόγια για τους δρόμους. Μας κατηγορούν ότι οι δρόμοι στα Τρίκαλα είναι σε κακά χάλια. Και σε κάποιο βαθμό έχουν δίκιο. Αλλά αλήθεια, πιστεύει κανείς σας ότι ο Δήμαρχος είναι τόσο ανόητος που έχει λεφτά στην τράπεζα και δεν τους φτιάχνει; Πιστεύει κανείς σας πως υπήρχε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για ασφαλτικά στην πόλη και δεν το ξετρυπώσαμε;» και πρόσθεσε «Κι όμως δεν θεωρώ ότι κάναμε πολλά! Απλώς θεωρώ πως κάναμε πάρα πολλά για την περίοδο στην οποία τα κάναμε, για τα χρήματα που είχαμε, για την γενικότερη περίοδο μέσα στην οποία κινηθήκαμε».

Όπως ανέφερε «πριν από 4,5 χρόνια, με τη δική σας στήριξη, αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ξέραμε τι πηγαίναμε να κάνουμε. Ξέραμε σε ποιο επίπεδο ήταν ο Δήμος.  Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο. Στηρίξαμε τις κοινωνικές μας δομές, με δικούς μας πενιχρούς πόρους κρατήσαμε τον ξενώνα αστέγων, επεκτείναμε το δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων, βρεθήκαμε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη. Δεν ξεχωρίσαμε κανέναν. Από την επομένη των εκλογών δεν μας ένοιαζε η πολιτική, ή κοινωνική προέλευση κανενός, αν μας ψήφισε ή όχι, αν είναι από το… Κηπάκι ή το Κολωνάκι! Σημασία για εμάς είχε μόνον ο άνθρωπος και το πρόβλημά του. Και συνεχίσαμε, βάζοντας τάξη στον Δήμο.»

Και συνέχισε: «Θέσαμε τρεις βασικές προτεραιότητες: Οικονομική εξυγίανση, Παιδεία, Νεολαία, Αθλητισμός και Ανάπτυξη για τον τόπο. Και αν για τα οικονομικά τα είπαμε, τι να πρωτοπούμε για την παιδεία και τη νεολαία», ενώ επικεντρώθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν, όπως την αναβάθμιση των διδακτηρίων, τις παρεμβάσεις στα αθλητικά κέντρα, στα αναπτυξιακά έργα κ.ο.κ.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε «σε λίγες ώρες θα βρεθείτε μπροστά στις κάλπες, και θα κληθείτε να επιλέξετε τη δημοτική αρχή της επόμενης τετραετίας. Δυστυχώς αυτός ο εκλογικός νόμος είναι ένας νόμος – τέρας που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση. Τις παρενέργειές του τις βλέπουμε ήδη. Φέτος έχουμε: υποψήφιους Δημάρχους… κανονικούς , έχουμε Δημάρχους που κατεβαίνουν για να… γίνουν αντιδήμαρχοι, πιέζοντας την 2η Κυριακή… υποψήφιους δημάρχους που κατεβαίνουν γιατί θέλουν να πάρουν μετάθεση (!!!) – (Προσοχή! Για Δημάρχους μιλάω και όχι για συμβούλους.) και υποψήφιους Δημάρχους που δεν ξέρουν και οι ίδιοι γιατί κατεβαίνουν. Ή μάλλον ξέρουν αλλά θα τα πούμε μετά τις εκλογές…. Υποψήφιους που το θέμα τους δεν είναι πώς θα διοικήσουν οι ίδιοι αλλά το πώς ΔΕΝ θα διοικήσει ο Παπαστεργίου και η ομάδα του! Στα χέρια σας έχετε ένα πολύ δυνατό όπλο, την ψήφο σας. Μην τη χαραμίσετε, μην την δώσετε ελαφρά τη καρδία σε ευκαιριακούς συνδυασμούς, σε συνδυασμούς της τελευταίας ώρας, σε συνδυασμούς που ακόμη και σήμερα δεν έχουν πει ούτε μία λέξη για το πρόγραμμά τους σχετικά με την πόλη και τα χωριά, σε συνδυασμούς που σαν σημαία τους έχουν το μίσος από άνθρωπο για άνθρωπο» και τόνισε : «Και στο κάτω-κάτω τα Τρίκαλα έχουν Δήμαρχο, έχουν μια δυνατή ομάδα,έχουν την dream team της αυτοδιοίκησης, μία ομάδα που σας έχει βάλει ήδη σε έναν… γλυκό μπελά… Δεν ξέρετε ποιον να πρωτοεπιλέξετε! Και είμαι βέβαιος πως θα το κάνετε με τον πιο συνετό τρόπο. Σας εμπιστεύομαι απόλυτα, όπως και εσείς εμπιστεύεστε τον Δήμαρχό σας. Ήρθαμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα, να αλλάξουμε το Δήμο και τις ζωές μας, να στηρίξουμε την πόλη, τους συνοικισμούς και τα χωριά μας, να φέρουμε τα Τρίκαλα μπροστά!

 

[fbcomments]