Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 5G

21.01.2020

Της Ελίζας Ζολώτα, βιολόγου και συγγραφέα
Ανατριχιαστικά όσα θα συμβούν με την εγκατάσταση ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς.
Η ακτινοβολία της 5G, σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες-ερευνητές Αμερικανούς και Ευρωπαίους, βλάπτει σοβαρά την υγεία. Δηλαδή επιφέρει βλάβες στο DNA, καρκίνο, μεταλλάξεις στο αναπαραγωγικό σύστημα και στα έμβρυα, καρδιολογικές διαταραχές, σακχαρώδη διαβήτη, επιληψία, άνοια, νευρολογικές διαταραχές, οφθαλμολογικά, δερματικά, ακουστικά προβλήματα κ.ά. πολλά…
Κανένας άνθρωπος, ζώο ή φυτό δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν έκθεση 24 ώρες την ημέρα επί 365 ημέρες το χρόνο σε επίπεδα ακτινοβολίας εκατοντάδες φορές πάνω απ’ αυτή που υπάρχει σήμερα. Οι επιπτώσεις-βλάβες στους ανθρώπους αλλά και στα οικοσυστήματα θα είναι μη αναστρέψιμες.
Για τη μετάδοση μεγάλου όγκου δεδομένων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) η 5G θα χρησιμοποιεί υψηλές συχνότητες που δεν διαπερνούν εύκολα τα συμπαγή αντικείμενα, γι αυτό απαιτείται κάθε πάροχος να εγκαταστήσει βάσεις σε κάθε 100 μέτρα (σε κάθε αστική περιοχή). Το σχεδιαζόμενο πλήθος των σημείων που θα εκπέμπουν αυτές οι ραδιοσυχνότητες είναι αδύνατον να προβλεφθεί…
Επίσης οι σταθμοί 5G και τα αντικείμενα 5G θα έχουν πολλαπλές κεραίες σε φασματική διάταξη και θα εκπέμπουν εστιακή κατευθυνόμενη δέσμη, όπως μια ακτίνα Laser ακολουθεί η μία την άλλη. Κάθε συσκευή τηλεφώνου 5G θα περιλαμβάνει δεκάδες μικροσκοπικές κεραίες, οι οποίες όλες μαζί θα εστιάζουν στην πλησιέστερη κεραία.
Η Αμερικανική FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) έχει αποδεχτεί ότι η ισχύς της δέσμης θα είναι μέχρι 20watt, δηλαδή 10 φορές πιο ισχυρή και πάνω από τα επιτρεπτά όρια των σημερινών τηλεφώνων. Αλλά κάθε σταθμός βάσης 5G θα περιέχει χιλιάδες κεραίες με πολλαπλές ακτίνες τύπου Laser που θα στοχεύουν σε όλα τα κινητά και σε άλλες συσκευές. Αυτή η τεχνολογία λέγεται πολλαπλή είσοδος-έξοδος ΜΙΜΟ. Επομένως η ισχύς ακτινοβολίας κάθε σταθμού θα είναι 30000watt ανά φάσμα 100MHz ή 300000watt/GHz.
Στο διάστημα τώρα, 5 τουλάχιστον εταιρίες προτείνουν παροχή σήματος 5G με ένα σύστημα 20000 δορυφόρων, που μπορεί αργότερα να γίνει και 50000. Κάθε δορυφόρος θα στέλνει υψηλές συχνότητες με ισχύ 5 εκατομμύρια watt. Βέβαια, η ενέργεια που θα φτάνει μέχρι την επιφάνεια της Γης θα είναι αρκετά μικρότερη από τους επίγειους σταθμούς αλλά οι δορυφορικοί σταθμοί θα τοποθετηθούν στη μαγνητική περιοχή της Γης και θα επηρεάζουν τα ηλεκτρικά πεδία της ατμόσφαιρας. Η αλλαγή του ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος της Γης ίσως είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του Πλανήτη μας.

25 Ιανουαρίου, ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφική τεχνολογία 5G.
Διεθνής έκκληση προς ΟΗΕ, ΕΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, Κυβερνήσεις όλων των Εθνών και φυσικά Δήμους όλων των πόλεων.
Τρίκαλα 17/1/2020
Ελίζα Ζολώτα