Πέμπτη 22.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκλογική μάχη που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια και το μέλλον του δήμου Πύλης.

24.05.2019 / /

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Μια εκλογική μάχη που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια και το μέλλον του δήμου Πύλης.

Κατάγομαι από ένα μικρό χωρίο του κάμπου του δήμου μας. Από τον Παραπόταμο. Ένα χωριό μικρό που είχε την τύχη όμως επί κοινοτήτων να διοικηθεί από ανθρώπους που είχαν όραμα και το σθένος να διεκδικήσουν πράγματα για το χωρίο τους. Χαρακτηριστική ιστορία των μεγαλυτέρων πάντα σε προεκλογική περίοδο που ακούω από αυτούς είναι ότι όταν ο Παραπόταμος είχε υπονόμους δεν είχε ούτε η πόλη των Τρικάλων.

Από τότε όμως που υπήρχαν οι κοινότητες μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, οι κοινότητες καταργήθηκαν και συνενωθήκαμε με άλλα χωριά και δημιουργήθηκε ένας τεράστιος δήμος με διαφορετικές ανάγκες η κάθε περιοχή.

Δυστυχώς για την δημοτική ενότητα Πιαλείων είχε την ατυχία να διοικηθεί από ανθρώπους χωρίς όραμα επι σχεδίου Καποδίστρια εκτός από κάποιους αντιδημάρχους που προσπάθησαν να κάνουν κάποιες υποδομές και επι Καλλικράτη που υπήρξαν άνθρωποι σε έναν μεγάλο δήμο που προσπάθησαν με λίγους πόρους να κάνουν έργο καθώς είχαμε την αρχή της κρίσης και οι περικοπές στους δήμους της χώρας ήταν εμφανής.

Και φτάνουμε στο 2014 οπού ο νυν δήμαρχος εκλέγεται τάζοντας τα πάντα στους πάντες. Τάζοντας αντιμετώπιση καθημερινότητας και μεγάλα έργα. Αντ΄αυτού η αλλαγή λάμπας και το κόψιμο των χόρτων γινόταν έπειτα από δεκάδες τηλέφωνα και παρακάλια των δημοτών. Τα μεγάλα έργα υποδομής άφαντα.

Το μόνο που κατάφερε η νύν δημοτική αρχή ήταν η εγκατάλειψη των χωριών και το κλείσιμο των τραπεζών.

Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να σκεφτεί πραγματικά το μέλλον του δήμου στον οποίο ζούμε και πως θέλουμε να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Σε αυτούς που αύριο θα μας ρωτήσουν τη κάναμε για τον τόπο μας.

Ας τους δώσουμε την απάντηση στις 26 του Μάη ότι εμείς προσπαθήσαμε και αλλάξαμε για τον δήμο μας τον καταστροφικό δρόμο της αφάνειας και της εγκατάλειψης. Διεκδικήσαμε έναν άλλον δρόμο. Ένα δρόμο με αξίες ένα δρόμο με όραμα ένα δρόμο με έργα.

Ένα δρόμο που μπορεί να προσφέρουν άνθρωποι με όραμα και αξίες χωρίς βαρίδια και υπόγειες συναλλαγές. Κι ευτυχώς η Πύλη ΑΞΙΩΝ έχει καταφέρει να έχει στο σύνολό της τέτοιους ανθρώπους .

Καλυβιώτης Δ. Αθανάσιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος δημοτικής ενότητας Πιαλείων

Δήμου Πύλης με την Πύλη ΑΞΙΩΝ

[fbcomments]