Πέμπτη 09.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαφημιστικό κονδύλι 8 εκατ. ενέκρινε ο ΕΟΤ

25.04.2017

Kονδύλι ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για τη συμμετοχή του το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αλλά και για την υλοποίηση προγράμματος συνδιαφήμισης με tour operators.

Ειδικότερα, για τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε εκθέσεις στο εξωτερικό από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο εγκρίθηκε η δαπάνη ποσού ύψους 2,67 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το προσεχές δίμηνο ο ΕΟΤ θα έχει παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα, στη Γερμανία, στη Βρετανία και στη Νότια Κορέα. Ετσι, από τις 10 έως τις 12 Μαΐου θα συμμετάσχει στην έκθεση ΙΤΒ China (Σαγκάη), από τις 16 έως τις 18 Μαΐου στην IMEX (Φρανκφούρτη), από την 1η έως τις 4 Ιουνίου στην KOTFA WORLD TRAVEL FAIR (Σεούλ), από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου στην έκθεση THE MEETINGS SHOW (Λονδίνο) και από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου στην έκθεση BITE (Πεκίνο). Παράλληλα, θα διατεθεί ποσό 5,3 εκατ. ευρώ για τη συνδιαφήμιση του ΕΟΤ με tour operators.

Εξάλλου, συνέντευξη Τύπου παρέθεσε χθες ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος για το «1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» που διοργανώνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, η Περιφέρεια και το υπ. Τουρισμού με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξανδρούπολη στις 26 και 27 Απριλίου. Στόχος του εργαστηρίου που θα έχει διεθνή προβολή είναι μεταξύ άλλων η προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων στις περιοχές που φέρουν το «αποτύπωμα» του Δρόμου του Μεταξιού.

Πηγή: kathimerini.gr