Τρίτη 25.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαβήτης και οδήγηση

02.08.2016

Επαναστατική Μέθοδος Παρακολούθησης της Γλυκόζης Χωρίς Τρυπήματα στα Δάκτυλα, καθιστά ασφαλέστερη την οδήγηση.

Η τακτική παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης είναι καίριας σημασίας για τη διασφάλιση επαρκούς γλυκαιμικού ελέγχου και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτηκαι κατ’ επέκταση στη διεκπεραίωσηκαθημερινών συνήθειών όπως η οδήγηση. Μολονότι ο συστηματικός έλεγχος είναι απαραίτητος, εντούτοις τα άτομα με διαβήτη σε αρκετές περιπτώσεις παραλείπουν τον έλεγχο της γλυκόζης για να αποφύγουν τον πόνο και την ταλαιπωρία του καθημερινού τρυπήματος στα δάκτυλα.

Τα άτομα με διαβήτη που οδηγούν, αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ελέγχουν αποτελεσματικά το σάκχαρό τους, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής υπογλυκαιμικής κρίσης κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε από την πολυεθνική Εταιρεία Abbott δείχνει ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη (74%) ανησυχούν ότι ο διαβήτης τους θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια της οδήγησης. Επιπροσθέτως, μόνο το ένα τέταρτο (26%) των ατόμων με διαβήτη ελέγχουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους πριν από την οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος και ακόμη λιγότεροι (16%) κάνουν συστηματικό έλεγχο όταν οδηγούν για περισσότερο από δύο ώρες, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία συνιστά το αντίθετο.

Πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες, όπως το σύστημα παρακολούθησης διαβήτη FreeStyle Libre, που διατίθεται ήδη στην Ελλάδα, μπορούν να κάνουν την παρακολούθηση της γλυκόζης ευκολότερη και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οδική ασφάλεια και την ανεξαρτησία των ατόμων με διαβήτη.

Το σύστημα FreeStyleLibre επιτρέπει στα άτομα με διαβήτη να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης τους παντού, γρήγορα, διακριτικά και -κυρίως- χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα. Το άτομο με διαβήτη εφαρμόζει έναν αισθητήρα σε μέγεθος όσο ένα κέρμα των 2€, που καταγράφει αυτόματα τη γλυκόζη μέρα-νύχτα για έως και 14 ημέρες, στο πίσω μέρος του άνω βραχίονά του και τον σαρώνει με μια μικρή συσκευή ανάγνωσης, ανώδυνα και χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα. Η σάρωση, διαρκεί 1 δευτερόλεπτο και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας εμφανίζοντας με ακρίβεια την τρέχουσα ένδειξη της γλυκόζης, την τάση που δείχνει την κατεύθυνση και το ρυθμό μεταβολής της γλυκόζης τα τελευταία 15 λεπτά καθώς επίσης και ένα γράφημα γλυκόζης με το ιστορικό των τελευταίων 8 ωρών, αλλά και την κατεύθυνση και τον ρυθμό μεταβολή της γλυκόζης τα τελευταία 15 λεπτά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τo Σύστημα Παρακολούθησης Γλυκόζης FreeStyle® Libre με Τεχνολογία Flash

μέσω της ιστοσελίδας freestylelibre.gr  και μπορείτε να το παραγγείλετε καλώντας στα τηλέφωνα 800 11 222 688 &

210 9985220.

 

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]