Πέμπτη 07.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΕΕΠ Ν.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Αναδείχθηκε το έργο της Κυβέρνησης

01.02.2022

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, οι ομιλίες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών, καθώς και οι παρεμβάσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξαν μία Κυβέρνηση που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, δεν αποποιείται τις ευθύνες της, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ανέδειξαν ανάμεσα στα άλλα:

-Τις πολιτικές για την οικονομία και τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, καθώς μέσα στην υγειονομική περιπέτεια η Ελλάδα θα εμφανίσει το 2021  αύξηση του Α.Ε.Π. πολύ πάνω από 7%, μία επίδοση στις τρεις υψηλότερες της Ευρώπης. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας να σημειώνουν ρεκόρ εικοσαετίας.

-Τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση τόσο των εργαζόμενων όσο και των επιχειρήσεων, την ώρα που άλλοι προσδοκούσαν λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Από 17,3% το 2019 η ανεργία έπεσε στο 13,4%. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

-Τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και γενικότερα τις πολιτικές που οδηγούν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 6%.

-Το άλμα που συντελέστηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.  Περίπου 1.300 υπηρεσίες παρέχονται ήδη ηλεκτρονικά από το gov.gr καταργώντας περίπου 60 επισκέψεις του πολίτη σε δημόσιους φορείς.

-Τις δράσεις που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., υπερδιπλασιάζοντας τις κλίνες Μ.Ε.Θ., αυξάνοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αναπτύσσοντας στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

-Τις μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των Πανεπιστημίων μας, τη διασφάλιση της δια ζώσης διδασκαλίας σε δύσκολες συνθήκες, την τηλεκπαίδευση -όταν απαιτείται- με σεβασμό στα νιάτα.

-Τη στήριξη στους εργαζόμενους, με περισσότερες άδειες και για τους δύο γονείς, προστασία από την αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας, το πρόγραμμα  του πρώτου ενσήμου, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συντάξεις, που θα προσφέρει τελικά στα νέα παιδιά υψηλότερες συντάξεις.

-Το σεβασμό στους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μάχη κατά του σεξισμού και των έμφυλων διακρίσεων, της ενδοοικογενειακής βίας  με  αυστηρές κυρώσεις για τους θύτες.

-Την ενίσχυση της εθνικής άμυνας με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει και αναβάθμιση της της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της Πατρίδας με στρατηγικές συμμαχίες.

-Τη θωράκιση των εθνικών μας συνόρων και την επιτυχία στη μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού.

-Τη στήριξη σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους με 43 δισ. ευρώ  που κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό στη διάρκεια της πανδημίας