Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και εκδήλωση με την Κετιμέ ετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη – Φωτογραφίες από την πίτα

27.01.2020

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Πολιτεία» όπου υπολογίζεται πως βρέθηκαν πέραν των 1.000 ενοριτών όλων των ενοριών της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Οι πιστοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμο, συνέδραμαν με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση του ταμείου, το οποίο όπως είπε ο Μητροπολίτης δοκιμάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αφού παράλληλα το έργο διακονίας που επιτελεί είναι τεράστιο.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο η Ι.Μ. χρειάζεται κάθε μήνα πάνω από 15.000 τόσο για τους φτωχούς που συνδράμει, όσο και για τους οικονομικά αδύνατους φοιτητές που έχει υπό την στέγη της, μιας και αυτό είναι ένα θεάρεστο έργο το οποίο ξεκίνησε ο Μητροπολίτης Αλέξιος και θα συνεχιστεί.

Μάλιστα έκανε λόγο για αιματηρές οικονομίες της Μητρόπολης που δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και ο ίδιος ζεσταίνεται με θερμοπομπό.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Χρυσόστομος έβαλε κατά της πολιτείας (παρουσία του υπ. Κ. Σκρέκα και των βουλευτών Θ. Λιούτα και Κατερίνας Παπακώστα), για τα χρήματα που δίνει στους δήμος και στην περιφέρεια, ενώ η Εκκλησία δεν έχει τύχει καμιάς τέτοιας στήριξης.

Επαίνους για Μιχαλάκη

Παρόλα αυτά όμως διαχώρισε τον αντιπεριφειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη που συνέδραμε με 2 εκατ. ευρώ για την αναστήλωση και διάσωση ιερών ναών και όχι μόνο στην Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Πλεξίδα για μια δωρεά της τάξης των 7.000 ευρώ.

Και εκδήλωση με την Κετιμέ

Επίσης ο Σεβασμιότατος προανήγγελλε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα μια «εκδήλωση φτώχιας» στις 28 Ιουνίου στο Φρούριο με την Αρετή Κετιμέ, που στόχο έχει «να μην μείνει ούτε ένας πολίτης νηστικός»