Μ’ αυτά και μ’ αυτά μαζεύει η ώρα που θα κληθεί ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός, για να κρατάμε και την επετηρίδα των «γόνων οικογενειών», και η Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στην εξουσία για να μας σώσει και αυτή με τη σειρά της.
Δύο πολιτικές παρατάξεις από ότι φαίνεται θα είναι οι αντίπαλοι του Μητσοτάκη , ένα κόμμα , ο ΣΥΡΙΖΑ, και ένα υποκόμμα , η καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δηλώνει πίστη και αφοσίωση στον άλαλο πρώην πρωθυπουργό , ο οποίος μαζί με τον Πάπα διεκδικεί το αλάθητο με μεγάλη επιτυχία.
Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξ’ ορισμού , θεσμικά και «ιδεολογικά» είναι αντίπαλος στη φιλελεύθερη πλατφόρμα του Μητσοτάκη σίγουρα δε θα περίμενε να ασκηθεί τόσο γρήγορα εσωκομματική αντιπολίτευση όπως συνέβη εσχάτως με εκφραστές τους Μειμαράκη, Παπακώστα , Βλάχο και λοιπούς φερέφωνες ,ας επιτραπεί η λέξη, του Καραμανλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκοδεξιοί έχουν διαφορετικές αφετηρίες αλλά συγκλίνουν πολιτικά στον λαϊκισμό και στις αυταπάτες και στον Καμμένο , ο οποίος πολύ ευχαρίστως θα γύριζε πίσω στην πατρογονική εστία υπό του πρώην πρωθυπουργού .
Από αυτή τη σύγκλιση προκύπτει η πολιτική αθώωση του Καραμανλή για την τραγική περίοδο 2004-2009 με την μεγαλύτερη οικονομική εκτροπή πανευρωπαϊκά από τον Τσίπρα και η αγιοποίηση του από τους λαικοδεξιούς και η αναγωγή του σε χρυσή εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας. Για πότε άραγε όμως ; Πριν η μετά το σκίσιμο των μνημονίων;
Η συναντίληψη των δύο επικυρώθηκε με την εκλογή του ΠτΔ Παυλόπουλου ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του ως υπουργός, διογκώνοντας ακόμη περισσότερο το χοντρό κράτος συντελώντας και αυτός τα μέγιστα για την οικονομική καταστροφή της χώρας .
Βέβαια φημολογείται έντονα ότι έγινε πρόταση και στον Κώστα Καραμανλή. Eνδεχομένως αν γίνονταν δεκτή να έβγαζε και τον ίδιο από την ιδιότυπη βουλευτική αργομισθία του καθώς ο ίδιος σιωπά έξι χρόνια τώρα, μιλά μόνο με διαρροές, αποφεύγοντας να πει οποιαδήποτε κουβέντα για το διπλασιασμό του χρέους στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας .
Για τον μεν Καραμανλή ο Τσίπρας έχει δώσει πολιτική άφεση για τον δε Παυλόπουλο η ζωή και το σύστημα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ του επιφύλαξαν να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Μητσοτάκης αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσει αλλά δεν θα πάρει λευκή πετσέτα , όχι μόνο από τους πολίτες , αλλά κυρίως από τους εσωκομματικούς αντιπάλους και στην περίπτωσή του πια ισχύει το «αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ