Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

FT: «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη»

13.08.2016

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν ότι τα ανακοινωθέντα στοιχεία υποδηλώνουν μία εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Αν και η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, που έχει αγγίξει το 180% του ΑΕΠ.

Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοι αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνουν για τον ρυθμό αυτής, σημειώνουν οι Financial Times.

Πηγή: kathimerini.gr