Παρασκευή 17.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γ.Φλωρίδης από τα Τρίκαλα: το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη

17.01.2015 /

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη Γιώργος Φλωρίδης, ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής, εκδήλωσης του κόμματος που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Μια εκδήλωση που είχε ως στόχο τη συσπείρωση και την τόνωση του ηθικού των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει εφικτό το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρουσία των έξι υποψηφίων που πλαισιώνουν το τοπικό «πράσινο» ψηφοδέλτιο αλλά και αρκετού κόσμου, που σχεδόν γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Φλωρίδης υπερασπίστηκε τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο όταν το ίδιο ήταν κυβέρνηση αλλά και μετέπειτα στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας το ως τη μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που σήκωσε όλο το βάρος της ευθύνης, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα, με το κόμμα να δέχεται πολύ σκληρή κριτική αλλά και να υφίσταται μια τεράστια πολιτική αδικία. Οι βουλευτές του τήρησαν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στη χώρα όλο αυτό το διάστημα σε αντίθεση με τη ΝΔ και τα μικρότερα κόμματα που δεν ανέλαβαν μέρος της ευθύνης που τους αναλογούσε. Επέρριψε μεγάλες ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για λάθος χειρισμούς σε σημαντικά ζητήματα με αποκορύφωμα την τελευταία του κίνηση να ιδρύσει κόμμα, απέναντι στα συμφέροντα εκείνου που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου πριν 40 χρόνια.

Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο είπε πως από τη θέση της αντιπολίτευσης ήταν σε αντιμνημονιακή υστερία ενώ μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών. Υπονόμευσε δε, ξεκάθαρα το ρόλο της κυβέρνησης Παπαδήμου, γιατί βιαζόταν να πάρει αυτός την πρωθυπουργική καρέκλα.

Το ΠΑΣΟΚ βλέποντας ότι η δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου για τη χώρα, σηκώνοντας για δεύτερη φορά το βάρος της ευθύνης, δέχτηκε να στηρίξει την κυβέρνηση παρόλο που ήξερε πως πολιτικά θα του κοστίσει, απλά βάλαμε πάνω από το κομματικό το εθνικό συμφέρον, πρόσθεσε ο κ.Φλωρίδης.

Βολές εξαπέλυσε και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διέπεται από αριστερή ανευθυνότητα-αριστερή δημαγωγία και μαζί με τη ΝΔ έχουν επιδοθεί σε μια πολιτική ακατάσχετης παροχολογίας. Το GREXIT κατέρρευσε, γιατί κανένα κόμμα που υπόσχεται ανατροπές, υπονοώντας σαφές τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να τα βάλει με το 75% του εκλογικού σώματος που επιθυμεί την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά τόνισε πως, δεν θα έχουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα έχουμε έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την Ελλάδα. Στο τέλος κάλεσε όλα τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν σ’ αυτές τις εκλογές το κόμμα, που θα είναι ο εγγυητής της επόμενης μέρας.

 Δ.Π.