Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Eurogroup: Στο β' 15νθήμερο του Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. προς την Ελλάδα

12.03.2018

Η Ευρωζώνη θα εκταμιεύσει τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Σεντένο επεσήμανε ότι τον Απρίλιο θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενώ σημείωσε ότ το Eurogroup εξέτασε τα βήματα της Ελλάδας προς την ολοκλήρωση του προγράμματος.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι τόνισε ο ΕSM αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών – μελών της Ευρωζώνης και μετά θα ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι 5,7 δισ. πιθανώς θα εκταμιευτούν εντός του Μαρτίου και ένα ακόμη δισ. το επόμενο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση προόδου στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. 

Νωρίτερα, ο Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση σημείωσε ότι σήμερα «θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς για την πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα». Συνεχίζοντας ο κ. Σεντένο αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και στην εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», έγραψε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε ανάρτησή του στο Τwitter, όπου ανέβασε φωτογραφία με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών. 

«Είχα μία φιλική συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένο. 

Επιπλέον, στη σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε: «Εργαζόμαστε ήδη για την ελάφρυνση του χρέους και για την προετοιμασία της ομαλής εξόδου από το πρόγραμμα». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]