Τρίτη 19.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εμπαιγμός αγροτών από Σαμαρά για τις επιδοτήσεις

05.01.2015

Προφανώς μη γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση των αγροτών, αλλά οδηγούμενος από κομματικά του στελέχη σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άρχισε να εκθειάζει τις προοπτικές ανάπτυξης με τα «εξασφαλισμένα 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Μάλιστα δήλωσε υπέρμαχος των επιδοτήσεων που η δική του κυβέρνηση φέτος έφτασε να τις κουρέψει μέχρι και 30%…

 

Πιο συγκεκριμένα «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο.

«Με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε».

 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και ακολούθως έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας.