Πέμπτη 19.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυνατή εκκίνηση για το Trikala CIty Run

05.05.2019

Τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες των διοργανωτών σημείωσε το μεγάλο αθλητικό γεγονός Trikala City Run που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κάνοντας όλη την πόλη να κινείται στους ρυθμούς του.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αγώνας δρόμου συμπεριλάμβανε τρεις αγώνες, έναν στα 200 μέτρα για ΑΜΕΑ, έναν στα 1000 μέτρα παιδιών Δημοτικών Σχολείων και τον μεγάλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων, όπου συμμετείχαν άνθρωποι όλοι των ηλικιών.

Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και η μεγάλη του αποδοχή πολύ πιθανό να τον καταστήσει θεσμό. Στην ουσία πρόκειται για το πάντρεμα του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και ένας από τους σημαντικούς σκοπούς του αγώνα ήταν να αναδειχθεί κάθε ιστορική γωνιά της πόλης, υπό το άκουσμα γνωστών τραγουδιών Τρικαλινών δημιουργών που συνόδευαν τους αθλητές στη διαδρομή του αγώνα.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν  ιδέα και  διάθεση ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και θέλουν να αναδείξουν αυτό  που η πόλη μας έγινε παγκοσμίως γνωστή, από την κατάρριψη δύο παγκόσμιων ρεκόρ από Τρικαλινούς αθλητές του άλματος επικοντώ  με τον Χρήστο Παπανικολάου και τον ακοντισμό με την Σοφία Σακοράφα, καθώς και τους μεγάλους δημιουργούς – καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο  Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη , Αλεξ. Παπαστεφάνου.