Δευτέρα 03.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωνή αγανάκτησης των Τρικαλινών συνταξιούχων τη Δευτέρα στη ΔΕΗ

02.04.2022

Οι Διοικήσεις των Συνταξιουχικών Σωματείων Ι.Κ.Α-ΔΗΜΟΣΙΟΥ του Ν. Τρικάλων, καλούμε τα μέλη μας, όλους τους Συνταξιούχους και  εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της περιοχής μας,  να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που οργανώνουμε ενάντια στις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος την  Δευτέρα 4 Απρίλη   στις 11:00 το πρωί στο κατάστημα της ΔΕΗ Τρικάλων(απέναντι από το ΚΑΠΗ  ΜΠΑΡΑΣ )

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε εμείς να ζούμε στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.

Δεν ανεχόμαστε να φοβόμαστε να ανάψουμε το φως στο σπίτι μας για να χρηματοδοτούμε μέσα από του λογαριασμούς που πληρώνουμε τις κάθε λογής «πράσινες μπίζνες» τους.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τους πολέμους τους, να ζούμε μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν ανεχόμαστε οι Συντάξεις μας να μένουν καθηλωμένες για πάνω από μια δεκαετία και να συρρικνώνονται παραπέρα από το τσουνάμι της ακρίβειας που ζούμε καθημερινά.

Δεν θέλουμε επιδόματα κοροϊδία σαν κι αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αλλά μέτρα προστασίας της ζωής και τους εισοδήματός.

Σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση, που αποτελεί την μοναδική επιλογή που οι συνταξιούχοι έχουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας και να ανατρέψουμε τις αντισυνταξιουχικές-αντιλαϊκές πολιτικές, να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια και την δυστυχία, τα Δ.Σ. των Συνταξιουχικών Σωματείων  στο νομό μας, σε κοινή δράση με τις αποφάσεις της ΣΕΑ, καλούμε όλα τα συνταξιουχικά  σωματεία του νομού μας, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγωνιστικών μας  κινητοποιήσεων που είναι: Δευτέρα 4 Απρίλη διαμαρτυρία στην ΔΕΗ 11:00 το πρωί. Τετάρτη 6 Απρίλη συμμετέχουμε στην  Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί Κεντρική Πλατεία Τρικάλων, που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία.

Απαιτούμε :

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ)
  • Τα παραπάνω μέτρα να έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2022
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Επίδομα Θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000€
  • Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτόν καυσίμων -λιγνίτη – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων