Δευτέρα 29.11.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υποσχέσεις Σπίρτζη για τον κόμβο στον Πυργετό Λάρισας

16.07.2018 /

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ολοκλήρωση του ημικόμβου Πυργετού», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτημα της «Ε», σχετικά με το καθολικό αίτημα των φορέων της περιοχής, για κατασκευή πλήρους κόμβου, με έξοδο προς τα παράλια του νομού Λάρισας και στο ρεύμα Θεσσαλονίκης – Λάρισας.

«Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την παραχωρησιούχο και την κατασκευάστρια εταιρεία, για την ολοκλήρωσή του κόμβου» υποστήριξε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως αυτό το χρονικό διάστημα είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, έργο το οποίο «προχωρά ήδη στη δεύτερη φάση του».

Αντίθετα, «στον αέρα βρίσκονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, που έχει καταθέσει προς έγκριση, στο υπουργείο, η κοινοπραξία των εταιρειών, για την επαναφορά των διοδίων στα Τέμπη» και όπως εκτιμά ο υπουργός Μεταφορών: «μέχρι να προχωρήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση των εταιρειών για τα διόδια στα Τέμπη, θα έχει ολοκληρωθεί το αναλογικό σύστημα διοδίων (και στον Πυργετό). Άρα δεν τίθεται θέμα να λειτουργήσουν κι άλλα διόδια…».

Να σημειωθεί ότι παλαιότερα ο κ. Σπίρτζης είχε δεσμευθεί ότι ο διαγωνισμός για το σύγχρονο αναλογικό σύστημα διοδίων, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018, ενώ στις αρχές του 2019 θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Με το νέο σύστημα, η χρέωση θα γίνεται ανά χιλιόμετρο χρήσης, ενώ θα προσφέρεσαι η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Ικανοποιημένος μεν, δηλώνει στην «Ε», ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, για την εξέλιξη του θέματος που αφορά στο έργο της ολοκλήρωσης του κόμβου Πυργετού, αλλά από την άλλη ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε αυτό να ξεκινήσει άμεσα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σπίρτζη, ο δήμαρχος Τεμπών, αναφέρει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία των κατασκευαστριών εταιρειών έχει έτοιμη τη μελέτη ολοκλήρωσης του κόμβου, αλλά δεν την παραδίδει στο Υπουργείο Υποδομών, ώστε με τη σειρά του να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου.

Μάλιστα, το Υπουργείο έχει δεσμεύσει και διαθέτει τις απαραίτητες πιστώσεις, για να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου, μόλις πάρει τη μελέτη.

Ως γνωστόν η κοινοπραξία θα έπρεπε να παραδώσει τη μελέτη στο Υπουργείο, μέχρι τον Αύγουστο του 2017, αλλά μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την υποχρέωσή της.

Για να επισπευσθούν λοιπόν οι εργασίες και να κερδίσουμε χρόνο, θα πρέπει το Υπουργείο να πιέσει την κατασκευάστρια εταιρεία να του παραδώσει τη μελέτη ολοκλήρωσης του κόμβου Πυργετού».