Τετάρτη 29.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΙΚ: Αυξημένα τα έσοδα τον Ιούλιο βάσει του αναθεωρημένου στόχου

04.08.2016

«Οι ταμειακές εισπράξεις για τον Ιούλιο, όχι μόνο δεν υπολείπονται του στόχου, αλλά αντίθετα, υπάρχει υπέρβαση 105 εκατ.», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τα περί υστέρησης εσόδων.

«Η υπό εκτέλεση κατά τον μήνα Ιούλιο προκύπτει μόνο σε σύγκριση με τον στόχο του προϋπολογισμού που συντάχθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια του έτους οι μηνιαίοι στόχοι αναπροσαρμόζονται συνεχώς λαμβάνοντας υπόψη κάθε διαθέσιμη πληροφορία όπως οι εισπράξεις  των προηγούμενων μηνών, οι εποχικές διακυμάνσεις, οι παρατάσεις, κλπ», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν:

«Με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία, ούτε φυσικά και τίθεται θέμα ενεργοποίησης του κόφτη. Άλλωστε, στο σύνολο του 7μήνου παρατηρείται υπέρβαση του στόχου των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού κατά 621εκ. προ επιστροφών φόρων και κατά 261εκ μετά τις επιστροφές. Αυτό το τελευταίο στοιχείο αξίζει να επισημανθεί, αφού οι  επιστροφές φόρων έχουν υπερβεί το στόχο:

–  για τον Ιούλιο κατά 180εκ. (86% πάνω από το στόχο) και

–  για το σύνολο του 7μήνου κατά 360εκ.( 24% πάνω από το στόχο).

Αυτή η επιτάχυνση των επιστροφών φόρων είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που παρότι  μειώνει τα καθαρά έσοδα, προσφέρει πολύτιμες ανάσες ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Πηγή: kathimerini.gr