Δευτέρα 27.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσακαλώτος: Τα μάτια μας τώρα στη ρύθμιση του χρέους

22.01.2018

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στην συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους καθώς  η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές», πρόσθεσε.

Ο κ Τσακαλώτος παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogrou, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EWG θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής  πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.

Ο υπουργός  Οικονομικών  ξεκαθάρισε  ότι δεν συζητήθηκε σήμερα  θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα. Σημείωσε επίσης ότι το «μαξιλαράκι»« που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.

Πηγή: kathimerini.gr