Παρασκευή 27.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το νέο τρελό χόμπι των γυναικών στη Φινλανδία που τις κάνει πιο δυνατές

06.05.2017


Όταν ήμασταν μικροί, συνηθίζαμε να ιππεύομε το σκουπόξυλο σαν να ήταν άλογο… Ποιος θα περίμενε ότι ένα τέτοιο παιδικό παιχνίδι, θα μετατρεπόταν σε εθνικό αγώνα άλματος, στον οποίο οι συμμετέχοντες είναι (κυρίως) γυναίκες που ιππεύουν παιχνίδια- άλογα.

Αυτός ο αλλιώτικος αγώνας διεξάγεται στη Φινλανδία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων μέσων, όπως οι Times, το Independent, το Associated Press.

Όσο επιπόλαιος και αστείος φαίνεται ένας τέτοιος αγώνας, απαιτείται αρκετή ενέργεια και δύναμη από τις διαγωνιζόμενες. Είναι ιδιαίτερα κοπιαστικό το να πρέπει να υπερπηδάς εμπόδια, καθώς στην ουσία πρόκειται για έναν αγώνα μετ’ εμποδίων όπου απαιτείται αερόβια άσκηση, έχοντας μάλιστα ανάμεσα στα πόδια σου και μια ξύλινη ράβδο.

Σύμφωνα με τους Times, πάνω από 10.000 είναι ξετρελαμένοι με αυτό το χόμπι ενώ οι περιφερειακοί αγώνες διοργανώνονται από εθελοντές. Το σπορ λατρεύεται επί το πλείστων από γυναίκες αν και συμμετέχουν και ορισμένοι άντρες. «Με βοήθησε πάρα πολύ να καλπάζω στα δάση με τους φίλους μου. Κατά κάποιον τρόπο χαλαρώνει το μυαλό μου», λέει στο Associated Press μια ενθουσιώδης οπαδός του «hobby horsing» (το hashtag που χρησιμοποιείται από τους Φινλανδούς είναι #kepparitkunniaan που σημαίνει σεβασμός για το hobby horsing).

Με αυτό το χόμπι-σπορ, ασχολήθηκε και η κινηματογραφίστρια Selma Vilhunen με το ντοκιμαντέρ της «Hobby Horse Revolution», για τις ανάγκες του οποίου κατέγραφε για ένα περίπου χρόνο τις προσπάθειες νεαρών κοριτσιών πριν τον ετήσιο διαγωνισμό.

fnlkalg2

fnlkalg3

fnlkalg4

fnlkalg5

fnlkalg6

fnlkalg7

Κάντε Like το newsbeast.gr

Πηγή: newsbeast.gr