Πέμπτη 22.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ» για τα σχολεία

12.12.2019 /

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, ήρθε εκτάκτως το θέμα αποδοχής ποσού 291.700 € για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων. Οι περισσότερες σχολικές μονάδες του Δήμου μας, κυρίως λόγω παλαιότητας των κτιρίων, χρειάζονται τη στήριξη του Δήμου και των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αναγκών τους (ιδίως αναφορικά με την ενέργεια και τη θέρμανσή τους). Μέχρι να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις δομικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων θα πρέπει να ενισχύουμε το έργο των σχολικών επιτροπών, αντιλαμβανόμενοι και τις ενδεχόμενες υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις που δύνανται να προκύψουν.

Ανησυχούμε όμως για το που οδηγούνται αυτά τα χρήματα. Ήδη από την προεκλογική περίοδο ζητούσαμε να μάθουμε τι γίνεται με τα οφειλόμενα σε λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σε ερώτηση σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κωτούλας μας απάντησε ότι οι οφειλές σε ΔΕΗ είναι περίπου 15.000 € για την Πρωτοβάθμια και άλλα τόσα για τη Δευτεροβάθμια. Ταυτόχρονα βλέπουμε να χρησιμοποιούνται από τον πολλαπλό λογαριασμό 250.000 € για κάλυψη αναγκών.

Δεν είμαστε κακόπιστοι και δεν καταλαμβανόμαστε από προκαταλήψεις. Εν τούτοις δεν μπορούμε να δεχτούμε να δημιουργείται μια σχέση ανειλικρίνειας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε τέτοια ζητήματα ζητούμε απλά την επίλυσή τους και όχι μια αφορμή για αντιπολίτευση. Η Δημοτική αρχή όμως για ακόμα μια φορά δεν μας αφήνει άλλη επιλογή.

Το γραφείου τύπου