Σάββατο 24.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

06.05.2023

Η προεκλογική περίοδος τελειώνει και στις 21 του Μάη οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν. Μέχρι τότε θα έχουν διαμορφώσει την προσωπική τους άποψη για να αποφασίσουν σε ποιον αξίζει να δώσουν την εντολή διακυβέρνησης.

 

Ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων κινήθηκε γενικά σε πολιτισμένα επίπεδα, δεν έλειψαν όμως κάποια παρατράγουδα. Η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δεχθεί την ρύθμιση για να μπορέσουν να ψηφίσουν και οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών (κυρίως νέοι – οι περισσότεροι αντίθετοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη) καθώς και η μεθόδευση να αποκλειστούν ακροδεξιά κόμματα για να μην υπάρξουν σοβαρές διαρροές, φανερώνουν τον μεγάλο φόβο μπροστά στην απώλεια της εξουσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού κυρίως έχοντας εξασφαλίσει την καθημερινή στήριξη από τα τηλεοπτικά κανάλια (και τους ιδιοκτήτες τους που επί τέσσερα χρόνια κάνουν χρυσές δουλειές με την κυβέρνησή του)

 

Παρά το βαρύ πυροβολικό της προπαγάνδας που διαθέτει η Ν.Δ., στην

 

κρίσιμη μάχη για καθαρή νίκη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίζει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα:

 

 

 

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι η ευρεία υποστήριξη από όλους αυτούς που υποφέρουν σήμερα από την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πολιτική που εξυπηρέτησε συνειδητά τους λίγους οικονομικά ισχυρούς φίλους της εις βάρος των πολλών. Ακρίβεια, ασυδοσία της αγοράς και αισχροκέρδεια είναι οι σφραγίδες της οικονομικής αδικίας που δεν αντέχεται άλλο και κάνει τους περισσότερους πολίτες να διψούν για την πολιτική αλλαγή και να στραφούν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τα περισσότερα νοικοκυριά «δεν βγαίνουν» και έχουν ανάγκη τα διάφορα κουπόνια, πώς να βγει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης;

 

 

 

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η εντιμότητα και ο απόλυτος σεβασμός του δημοσίου χρήματος. Το απέδειξε με την συνετή διαχείριση, όταν κυβέρνησε με την ασφυκτική οικονομική επιτήρηση των μνημονίων που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν χρεοκοπήσει τη χώρα. Κατάφερε να ρυθμίσει το χρέος σε βάθος δεκαετίας, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι για την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα. Και όχι μόνο στήριξε όσο μπορούσε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και το κοινωνικό κράτος (Υγεία, Παιδεία,Ασφάλιση) αλλά σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προέκυψε ΟΥΤΕ ΕΝΑ σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος.! (Εάν υπήρχε, είναι σίγουρο ότι θα ακούγαμε για αυτό καθημερινά «ρεπορτάζ» μέχρι και σήμερα). Παρά την διαστρέβλωση και τις συκοφαντίες για την θητεία της κυβέρνησης Συριζα αυτή είναι η αλήθεια.

 

Μία σύγκριση με τα μεγάλα σκάνδαλα τα τελευταία τέσσερα χρόνια (όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά και ηθικά) οδηγεί κάθε αμερόληπτο πολίτη στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει τη Δικαιοσύνη παντού.

 

 

 

Το τρίτο πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρότησε πριν από πολλούς μήνες μία ομάδα από υψηλού επιπέδου επιστήμονες και τεχνοκράτες (think tank) που μελέτησαν σε βάθος τα προβλήματα της Ελλάδας και επεξεργάστηκαν τις αναγκαίες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Με βάση το έργο αυτής της ομάδας παρουσιάστηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πού είναι ο «οδικός χάρτης» για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής. Είναι αναλυτικό και εφικτό αφού κινείται μέσα στις δημοσιονομικές δυνατότητες της εθνικής οικονομίας. Το ονομάζουμε Συμβόλαιο Αλλαγής και περιλαμβάνει 11 άρθρα με συγκεκριμένα μέτρα. Στα πρώτα άρθρα προβλέπεται η ανακούφιση της κοινωνίας από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής Κυβέρνησης με αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών. Στα υπόλοιπα άρθρα προβλέπονται όλες οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να γίνει η χώρα μας ένα δίκαιο και αποτελεσματικό Κράτος που θα σέβεται τον πολίτη για να είναι και το ίδιο άξιο σεβασμού από τον πολίτη.

 

Σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια του Κ. Μητσοτάκη που (όπως ο Μαυρογιαλούρος το 1960) υπόσχεται αόριστα ότι ΘΑ κάνει όσα ΔΕΝ ΘΈΛΗΣΕ να κάνει στα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε, το Συμβόλαιο Αλλαγής είναι αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ξέρουν ότι βάζουν την υπογραφή τους σε αυτό το Συμβόλαιο και πρέπει να είναι περήφανοι. Πρέπει να νιώσουμε όλοι τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα:

 

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής θέλουμε να είναι, και είναι, Συμβόλαιο με την κοινωνία. Την κοινωνία καλούμε να το προσυπογράψει στις 21 Μαΐου. Και θα το προσυπογράψει κόντρα σε κάθε ψέμα, κάθε συκοφαντία, κάθε προπαγάνδα, κάθε εκβιασμό και εκφοβισμό. Και θα μετατρέψει με τη στήριξη και την ψήφο της, το Συμβόλαιο Αλλαγής σε Συμβόλαιο νίκης στις 21 Μαΐου»

[fbcomments]