Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μαΐου

29.04.2018 /

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΥΓΤΠ) τηλ.επικ.6973311648-6979110169
Αριθμ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Τρικάλων 1554/2016 , βιβλ. Σωμ 7/2016

1η ΜΑΗ 2018
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 10πμ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα που η εργατική τάξη όλου του κόσμου τιμά τους νεκρούς της, όχι μνημονεύοντάς τους, αλλά κάνοντας επιθεώρηση των δυνάμεών της. Οργανώνει την πάλη της, όχι για να γίνει η εργάσιμη μέρα πιο δίκαιη, αλλά για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία, όπου στο επίκεντρο θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι ανάγκες του, όχι αυτά τα παράσιτα, οι κεφαλαιοκράτες, που η μόνη τους έγνοια είναι το πώς θα μεγαλώσουν τις περιουσίες τους.
Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα. Όπου οι συνταξιούχοι θα απολαμβάνουν τους κόπους της ζωής τους και δεν θα μετράνε τις δεκάρες για να πάρουν ένα κουλούρι. Όπου ο νέος άνθρωπος θα μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, να κάνει οικογένεια, παιδιά και δεν θα ζει έως τα 40 με τους γονείς του γιατί τον τσακίζει η ανεργία και η ανασφάλεια.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε πλέον πείρα. Γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Τα κέρδη τους αυξάνουν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο.
Σήμερα, ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η Κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ιμπεριαλιστών. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο στηριζόμενη στην ανοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας.
Ο πόλεμος τους, είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους. Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών, φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Και οι αντεργατικές πολιτικές εσωτερικά και η προκλητική, φιλοπόλεμη εξωτερική πολιτική έχουν τον ίδιο στόχο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μόνο κέρδος δεν θα έχουν από αυτές τις εξελίξεις.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην «ειρήνη», δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Οι εργαζόμενοι, του κλάδου τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουμε τη στράτευση του λαού και της νεολαίας μας κάτω από ξένες – εχθρικές προς την τάξη μας – σημαίες, τόσο στην «ειρήνη» τους, όσο και στον πόλεμό τους..
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ , 10πμ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
(Προσυγκέντρωση συνδικάτου 9.30 Άγαλμα Ασκληπιού)
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ