Παρασκευή 15.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

15.03.2019

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων από σωματεία της πόλης με αφορμή το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που διεξάγεται στην Καλαμπάκα.

Ειδικότερα, στην σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν το Συνδικάτο Σύλλογος Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών, το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δόθηκε κάλεσμα στα τρικαλινά σωματεία για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι “ο αγώνας δεν είναι αντιπαράθεση για τις καρέκλες. Είναι σύγκρουση ανάμεσα στις δύο διαφορετικές γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, είναι αγώνας ενάντια στις δυνάμεις που συναινούν στην επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή τους, βάζουν πλάτη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία, καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, ευθύνονται για την απομάκρυνση των εργατών από τα σωματεία. Είναι η μάχη για να κρατήσουν οι εργαζόμενα στα χέρια τα συνδικάτα, για να είναι εργαλεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και όχι των συμφερόντων των μεγαλοργοδοτών.”