Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύγκρουση φέρι με βάρκα με μετανάστες – 13 νεκροί

20.09.2015 /

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται στα ανοικτά των τουρκικών ακτών έπειτα από τη σύγκρουση ενός πορθμείου και μιας βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στα ανοικτά των Δαρδανελλίων στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο.

Σαράντα έξι μετανάστες επέβαιναν στην φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε στο Αιγαίο, προσέθεσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητα των θυμάτων.

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 20 επιβαίνοντες του πλεούμενου και συνεχίζει τις έρευνες με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση και άλλων επιζώντων.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, στην πλειονότητά του Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν με κίνδυνο την ζωή τους το Αιγαίο Πέλαγος από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Τα ναυάγια είναι συχνά. Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους από τις αρχές του έτους στα ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 έχουν διασωθεί από πλοία του λιμενικού σώματος.