Παρασκευή 24.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σόιμπλε προς Αθήνα: Δεν υπάρχει τρίτο πρόγραμμα χωρίς ΔΝΤ

16.01.2017

«Αν δεν φτάσουμε σε μία επιτυχημένη δεύτερη αξιολόγηση  – των μέτρων που πρέπει η Ελλάδα να υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξής της – , και αν το ΔΝΤ αντλήσει τα συμπεράσματά του από αυτό, τότε το υφιστάμενο πρόγραμμα θα πάψει να ισχύει», αναφέρει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα προς την Αθήνα.

«Εάν πράγματι συνέβαινε αυτό, τότε θα είχαμε μία κατάσταση στην οποία κάποιος θα χρειαζόταν να δημιουργήσει κάτι νέο. Δεν θα το πρότεινα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν απολύτως ήσυχος. Η γερμανική Βουλή θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει κατά πόσον εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος», πρόσθεσε ακόμη.

Σχετικά με την οικονομική πειθαρχία εντός της Ενωσης και τον ευρωσκεπτικισμό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε: «Δεν δίνουμε συμβουλές σε άλλους. Ακολουθούμε του κανόνες στους οποίους από κοινού συμφωνήσαμε στην Ευρώπη, και προτείνουμε το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι, διότι διαφορετικά οι κανόνες θα είναι άχρηστοι και αυτό θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και αποφάσεις, αυτό δηλαδή που αποκαλούμε “ευρωσκεπτικισμό”, και τις επιπτώσεις του οποίου παρατηρούμε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας».

 

Πηγή: kathimerini.gr