Τρίτη 20.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

06.04.2020 /

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η Παγκόσμια ημέρα Υγείας μας βρίσκει σε κατάσταση συναγερμού, αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και του χρέους απέναντι στο συνάνθρωπο όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και απαιτούμε τη στελέχωση και ενδυνάμωση με υγειονομικό προσωπικό όλων των δομών που τη στιγμή αυτή, κρίνεται περισσότερο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά.

Η σοβαρή αξιοποίηση των δομών της ΠΦΥ, οπως τα ΤΟΜΥ και τα ΚΥ, θα δημιουργούσε συνθήκες καλύτερης διαχείρησης της πανδημίας χωρίς απαγορευτικούς όρους για τους υπόλοιπους νοσούντες ή τους χρόνιους ασθενείς.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και επιμένουμε στη πλήρη επάρκεια υγειονομικού υλικού ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή προστασία και ασφάλεια, σε μας και τις οικογενειές μας.

Δυστυχώς οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Έτσι, άλλοτε είναι απαραίτητο να φοράμε μάσκα, άλλοτε όχι.

Άλλοτε να φοράμε τη στολή υψηλής προστασίας και άλλοτε όχι Η καραντίνα για τους υγειονομικούς να περιορίζεται σε 7 ημέρες ενώ για όλους τους άλλους σε 14 ημέρες.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και απαιτούμε σαφείς και ασφαλείς οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Είναι επιτακτική ανάγκη, τα αρμόδια επιστημονικά όργανα και οι υπηρεσίες του κάθε νοσοκομείου να προσαρμόσουν πλήρως τις οδηγίες στις λειτουργικές αλλαγές που έχουν επέλθει και να ενημερωθούμε για το νέο εργασιακό μας πλαίσιο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και καταγγέλουμε τη τεχνητή έλλειψη του υγειονομικού υλικού από τις πρώτες κιόλας μέρες της πανδημίας.

Καταγγέλουμε την απροθυμία της κυβέρνησης για τον έλεγχο των τιμών και την επίταξη υγειονομικού υλικού.

Ο νόμος της ελεύθερης αγοράς (προσφοράς και ζήτησης) άφησε τους πολίτες απροστάτευτους και έρμαια στις ορέξεις του κάθε μαυραγορίτη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και καταγγέλουμε την απαξίωση που εισπράξαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τον αποκλεισμό μας απο τα ΒΑΕ.

Κι όμως, γράφουμε τη δικιά μας ιστορία που αποδεικνύει περίτρανα, τα λάθη και την ανεπάρκεια του παρελθόντος.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και στέλνουμε μήνυμα στη κοινωνία, εμπιστοσύνης ασφάλειας και αλληλεγγύης.

Και όταν βγούμε νικητές, θα ‘ρθει η ώρα να λογαριαστούμε με σύμμαχο τη κοινωνία, μετατρέποντας το θυμό μας σε οργή.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και θα τα καταφέρουμε

κι ας μας ξέχασαν, κι ας μας θύμωσαν, κι ας μας πίκραναν…

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!