Σάββατο 15.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στουρνάρας: Προβληματική η λειτουργία των ελληνικών θεμών

31.07.2017

Για προβληματική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. 

Σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Accenture Greece», ο κ Στουρνάρας τονίζει ότι παρά την πρόοδο των τελευταίων ετών «υπάρχουν ακόμη οχυρά κατά της αριστείας», φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι κάποιοι «δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη».

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κλειστά επαγγέλματα».

Την ανάγκη ύπαρξη πολιτικών «που να έχουν το θάρρος της γνώμης και να λένε την αλήθεια, την αλήθεια στον ευρωπαϊκό Νότο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας, ενώ παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο λαϊκισμός δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό βορρά. 

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διαμόρφωσης μίας πιο «ολοκληρωμένης ομοσπονδίας», ενώ έσπευσε να διασαφηνίσει: «Δεν μπορώ να πω σήμερα ότι είναι οι συνθήκες ώριμες για να καταλήξουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αλλά σαφώς μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα». 

Πηγή: kathimerini.gr